Home

BESTUUR afdeling GOUDA

Voorzitter

Secretaris

Penningmeester

Opens internal link in current windowEmily Looijenstein 

Voor financiele vragen: 06-17011523

Ledenadministratie

WERKGROEPEN afdeling GOUDA

Lezingen

Excursies

Opens internal link in current windowMarieke de Klerk 06-21276459 en Opens internal link in current windowTrudy de Jonge 0182-581452


BETALINGEN

rekening nummer: NL11 INGB 0000 1034 18

t.n.v.KMTP - Groei en Bloei - Gouda

vermeld: 'uw naam en activiteit'

 

 


Even voorstellen

Marianne Dogterom - voorzitter

Vertel eens iets over jezelf ? Sinds 1987 wonen wij in de Krimpenerwaard op een prachtig stuk land omgeven door sloten. Vanaf een stuk weiland (vroeger stond er een boerderij) hebben wij alles opgebouwd, huis en tuin, zoals het nu is. We hebben 2 Shetland ponies, 12 kippen (deze lopen vrij rond) en 3 katten. Toen de kinderen nog thuis woonden waren er nog meer dieren, zoals schapen, geiten, konijnen en een hond, maar de veestapel is wat kleiner geworden. 

Waarom ben jij lid van G&B geworden ? Vorig jaar ben ik gestopt met werken en ik vond het heerlijk om me weer aan de tuin te kunnen wijden. Dat was allemaal een beetje in de versukkeling gekomen de laatste jaren. Ook wilde ik graag lid worden van een tuinclub en zo is Groei & Bloei in zicht gekomen. Ik heb ook altijd veel plezier gehad in bloemschikken en arrangementen/corsages maken. Dat kwam goed uit want binnen het bestuur zochten ze iemand met affiniteit met bloemschikken.

Ja, het meedoen aan activiteiten van Groei & Bloei vind ik erg leuk. Ook het uitwisselen van ideeen zoals in de zaai-en stekgroep heb ik veel van geleerd. Twee delen van mijn tuin heb ik dit jaar helemaal veranderd en aangepast. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van allerlei adviezen van collega-leden. Geweldig. Ook het uitwisselen van stekken, heb ik als erg plezierig ervaren en het enthousiasme van anderen als je ergens naar op zoek bent.  Zo ook de lezingen en excursies, ik kan het iedereen aanraden om hieraan deel te nemen. 

Tuinier jezelf ook ? Ja, op dit moment ben ik ook weer gestart met een moestuin. Dit jaar klein begonnen samen met mijn kleindochter (8), maar volgend jaar moet er weer een stuk bijgespit worden, want we hadden niet voldoende ruimte voor alles wat we wilden poten en zaaien en uitdelen. De fruitbomen weer snoeien, evenals de druif, braam etc. komt ook ieder jaar weer terug en daarvan heerlijk sap, jam of compote maken.

Kortom ik geniet van alles van het land.

Naar boven

Hanny Verbakel - Secretaris / Zaai- en stekgroep

Hanny Verbakel, gehuwd, 3 zonen en 5 kleinkinderen. Sinds 2013 secretaris van Groei&Bloei afdeling Gouda e.o. Het eerste jaar nog als 2e secretaris i.v.m. het feit dat het volledige secretariaat nog iets te veel was door een drukke baan. In maart 2015 gepensioneerd zodat er iets meer tijd over is voor het secretariaat. Naast vele hobby’s zoals (uiteraard) tuinieren, quilten, talen en veel sporten, vragen de kleinkinderen ook regelmatig de nodige aandacht.

Binnen Groei&Bloei Gouda e.o. hou ik mij bezig met de zaai- en stekgroep en de organisatie van de Open Tuinen en/of andere evenementen. Daarnaast worden er regelmatig bijeenkomsten van Groei&Bloei landelijk bezocht, bijv. in het kader van de Nationale Tuinweek en de landelijke en regiovergaderingen.

De organisatie Groei&Bloei is met name interessant omdat er naast de vele activiteiten die onze eigen afdeling organiseert contact wordt onderhouden met andere afdelingen.

Naar boven

Emily Looijenstein - Penningmeester

Mijn naam is Emily Looijenstein. Ik ben opgegroeid op de tuinderij Vlijtig Liesje van m’n ouders. Het  tuinieren is me met de paplepel ingegoten. Toen ik het huis uitging in 2012 ben ik zelf lid geworden van Groei & Bloei, omdat ik het blad en de inspirerende excursies altijd erg leuk vind. Nog steeds ga ik graag mee op excursie om leuke ideetjes op te doen, nu ook voor onze eigen tuin. Het contact met de andere leden is ook leuk, je hoort altijd wel wat goeie tips of ideeën. Ook de verschillende lezingen vind ik interessant.

Sinds september 2017 woon ik met mijn vriend in een mooie nieuwbouwwoning in Waddinxveen. Ik kan niet wachten tot in de loop van het jaar onze nieuwe tuin zal uitgroeien tot een mooie tuin in Japanse stijl. Hier hebben we tijdens onze reis door Japan al een hoop inspiratie voor opgedaan. We hebben voor elk seizoen al een paar planten uitgekozen, zodat de tuin het jaar rond wel iets moois heeft.

Ik ben werkzaam als Financieel Administratief Medewerkster op een administratiekantoor, dus toen mij gevraagd werd om Penningmeester van de afdeling te worden heb ik geen moment getwijfeld. Op deze manier kan ik mijn bijdrage leveren aan de leukste en gezelligste afdeling van Groei en Bloei. 

Naar boven

Margo Looijenstein - Ledenadministratie

Mijn naam is Margo Looijenstein. Samen met Hans en drie meiden ben ik in 1997 weer in Waddinxveen komen wonen. Heb toen het bedrijf van mijn ouders overgenomen. Mijn moeder werd door veel mensen Liesje genoemd, zo is de naam Tuinderij Vlijtig Liesje ontstaan.

Groene vingers? Inderdaad! Na de opleiding bloemsierkunst / hovenier in Rotterdam, heb ik als bloembindster gewerkt bij Lemkes in Alphen aan den Rijn. Mijn vader heeft mij de teelt van violen en perkplanten bijgebracht. Als kind hielp ik in het bedrijf. Beroepsmatig is mijn ‘tuin’ groot en gedeeltelijk overdekt, maar prive mag ik bij mijn dochters weleens aan de gang gaan.

Waarom Groei & Bloei? Ik ben lid geworden omdat Groei & Bloei een blad is dat kleinere tuinen onder de aandacht brengt. Zo kan ik zien wat er wordt geschreven en mensen lezen. Ook vind ik het leuk om te kijken welke activiteiten de afdeling brengt en hoe ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.

Wat doe ik voor de afdeling? Verzorgen en bijhouden van het ledenbestand. Dat betekent onder meer het welkom heten van nieuwe leden bij onze leuke afdeling, maar ook het verzamelen van e-mailadressen.

En verder? Stilzitten voor de tv is niets voor mij. Naast mijn werk wil ik graag actief te zijn bij een vereniging. Voorheen deed ik 24 jaar de ledenadministratie van een volleybalvereniging. Verder lees en puzzel ik veel en graag.

Naar boven

Happy van der Valk Bouman - Lezingen

Na 3 jaar verblijf op Curaçao, toen naar Oudewater en vandaar uit 3 jaar naar Amerika  zijn we in Moordrecht beland. We kwamen in een erg kale tuin aan het water terecht.  Met ideeën van onder andere Groei & Bloei  werd de tuin  aangepakt.  Net na mijn pensioen in 2009 las ik een oproep  in het Groei & Bloei tijdschrift voor de invulling van de positie Lezingen. Dit trok mijn aandacht  en ik heb hierop gereageerd. Al heel snel werd er contact gezocht vanuit het bestuur. En zo ben ik er ingerold. Het organiseren van de lezingen is een leuke bezigheid. Samen met nog 2 dames maken we jaarlijks een programma. De contacten met degenen die de lezingen komen geven is altijd weer spannend en erg leuk.  

Binnen Groei & Bloei ben ik  lid van de zaai en stek groep,  een leuke enthousiaste groep mensen. Tevens zit ik mede in de organisatie van de Open tuinen en help mee bij diverse evenementen. 

Naar boven

Marieke de Klerk - Excursies

Mijn naam is Marieke de Klerk, ik woon in Zoetermeer met mijn man en twee Jack Russell Terriërs. Onze zoon en dochter wonen al lang zelfstandig en dus is er voldoende tijd voor ‘bijkomende’ dingen. Sinds 2017 ben ik lid geworden van Groei & Bloei omdat ik na mijn pensionering graag nieuwe mensen wilde leren kennen, die dezelfde interesse hebben. Ik heb voor de afdeling Gouda gekozen omdat het activiteitenaanbod mij erg aanspreekt. Tijdens een workshop bij Margo van Vlijtig Liesje kwam het excursieaanbod van Groei & Bloei ter sprake, waarbij terloops werd opgemerkt dat ik wellicht de juiste persoon zou zijn om de excursiecommissie te gaan versterken. En aldus geschiedde. Tijdens mijn werkzame leven heb ik veel evenementen, reizen en bijeenkomsten georganiseerd. Dit vond ik ook altijd het leukste onderdeel van mijn werk. 

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in alles wat m.n. buiten groeit en bloeit. Ook was ik altijd bezig met dieren (paarden, honden, konijnen, vogels). Toen we ons eerste huis met tuin kregen vond ik die tuin eigenlijk te klein, dus bood ik mijn buurvrouw aan om ook haar tuin aan te leggen en te onderhouden. Daarna heb ik bij nog een aantal buren de tuin mogen ontwerpen en (helpen) aanleggen. Tegenwoordig houd ik mij wat betreft mijn tuinenhobby voornamelijk bezig met bezichtigen van mooie en interessante tuinen en kwekerijen en hoop daarmee mijn bijdrage te kunnen leveren, samen met Trudy, aan de excursiecommissie. 

Naar boven

Trudy de Jonge - Excursies

Hallo, ik ben Trudy de Jonge-Bijl. Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen en 9 kleinkinderen en woon nu in Gouda. Ik heb altijd huisdieren gehad en kan echt niet zonder natuur om me heen. Toen ik pas getrouwd was heb ik op een flat in Waddinxveen gewoond en merkte dat het leven zonder een tuin echt niks voor mij is. De liefde voor het tuinieren heb ik van mijn vader geërfd. Hij onderhield altijd de tuinen waar we woonden en na zijn pensionering had hij een grote moestuin in Zevenhuizen waar ook mijn gezin van gegeten heeft. In die tijd tuinierde ik op gevoel want hoewel ik weinig tijd had om me in tuinieren te verdiepen kon ik niet stil zitten. Mijn tuin was weleens wat wild maar altijd wel mooi. Ik had eigenlijk wat beter moeten kijken hoe mijn vader het deed. 

Sinds mijn pensionering heb ik eindelijk meer tijd om het tuinieren beter onder de knie te krijgen. Om te leren van meer ervaren mensen ben ik lid geworden van Groei en Bloei. Toen ik nog geen jaar lid was, werd ik gevraagd om de excursie van de afdeling te organiseren. Het is leuk en leerzaam om excursies te plannen. Dat doe ik samen met Marieke. Ik ben blij dat ik zoveel tuinen kan bezoeken en met zoveel enthousiaste tuinliefhebbers in contact kom. 

Naar boven

meer

op deze pagina

Op deze pagina vindt je de contact gegevens van het bestuur. Tevens stellen de leden zich voor. 

06
Oct
Oogst: basilicum, hazelnoot, tomaat
03
Oct
dierbare foto
Menu