Groentips & Groeninfo

Bijzondere succulenten bij De Oude Tol

Jubileumtentoonstelling Succulenta afdeling Wageningen 60 jaar

Voor liefhebbers van succulenten is de jubileumtentoonstelling van de Wageningse afdeling Succulenta een unieke kans om van dichtbij een fraaie en bijzondere collectie verzameld te zien.  De afdeling Wageningen van de Nederlands-Belgische vereniging van succulenten, Succulenta, viert dit jaar haar 60-jarig bestaan.. Dat wordt gevierd met een jubileumtentoonstelling bij Tuincentrum De Oude Tol in Wageningen. Deze vindt plaats van donderdag 30 april t/m zaterdag 2 mei 2015.

Vetplanten en cactussen
Succulenten vormen de plantengroep die grofweg bestaat uit vetplanten en cactussen. Op de jubileumtentoonstelling laten gepassioneerde leden met gepaste trots de mooiste en meest bijzondere exemplaren uit hun verzameling zien. Sommigen reizen er de hele wereld voor rond. Zo staan op het affiche van de tentoonstelling zogenoemde ‘cordones’ (Trichocereus candidans) die onder meer in Argentinië voorkomen. Onder de selectie bevinden zich zowel piepkleine cactussen tot hoge soorten, van compacte gewassen tot meer grillige varianten. Zo valt te denken aan de flessenplant (Jatropha podagrica), Aloë dichotoma en Hamatocactus setusspinus.  Welke allemaal tentoongesteld worden, was bij het plaatsen van dit bericht nog niet bekend.

Tips en advies
Daarnaast geven leden graag uitleg over de planten en hebben tips over hoe ze het best te houden, hoe ze te vermeerderen en antwoorden op tal van andere vragen.  Verder is er een permanente diashow, waarbij ook aandacht voor veel exotische exemplaren. Voor (kleine) kinderen zijn er kleurplaten beschikbaar.

De Oude Tol
De tentoonstelling vindt plaats in tuincentrum De Oude Tol, Grintweg 358-360, Wageningen. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens openingstijden van de winkel.

17 april 2015

Tekst: Leslie Leijenhorst

Op deze pagina plaatsen we aankondigingen van groene activiteiten in en rond Wageningen.

Bijdragen voor deze pagina kunnen worden gemaild naar info(at)wageningen.groei.nl

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919