Activiteiten & Actueel

“Tuin in de kijker…….”

Even voorstellen reizende reporter: Gonny Jolivet.  Gonny is sinds vorig jaar lid van Groei en Bloei. Regelmatig kun je Gonny tegenkomen bij een lezing of een cursus. Als Zeeuwse van geboorte, is zij voor haar studie naar Brabant gekomen. Sinds zo'n 25 jaren woont Gonny in Waalwijk. Eén van haar hobby's was wandelen, maar nu de 25 km onhaalbaar blijkt te zijn kwam er weer wat tijd vrij. Zodoende kwam haar  interesse voor bloemen en planten weer bovendrijven.

Na de oproep voor een reizende reporter die de rubriek “Tuin in de Kijker” zou willen gaan verzorgen heeft Gonny zich aangemeld. Zelf zegt ze hierover:

“ Toen ik de uitnodiging zag staan was ik meteen enthousiast. Een gesprekje over tuinen, planten, bloemen enz. Je kunt er alleen maar wijzer van worden en het is nog gezellig ook. Wat wil je nog meer? Zelf heb ik maar een kleine tuin, maar ik probeer er iets gezelligs van te maken. René (mijn partner) en ik voelen ons er in ieder geval prima thuis. We hebben regelmatig meneer (of mevrouw) Reiger op bezoek en dit is wel zo ongeveer de grootste vogel die we mogen verwelkomen. Eigenlijk snappen we nog steeds niet hoe hij kan landen en opstijgen zonder zich te bezeren, maar hij lijkt het een echte uitdaging te vinden. Naast kleine goudvissen hebben we ook een kikker in de vijver, die 's zomers heerlijk zit te zonnen op de rand van de speciekuip die als vijverbak dienst doet. Onze achtertuin ligt op het zuiden en de voortuin op het noorden, qua beplanting zorgt dit wel voor een compleet verschillende aanpak”

Mocht je ook eens met jouw tuin in de kijker willen staan dan kun je contact opnemen met Gonny via info(at)delangstraat.groei.nl. 

Gonny maakt dan een afspraak met je voor een praatje over je tuin. De reportage over je tuin komt in de Nieuwsbrief en op de website. 

meer

Advertenties van onze sponsoren

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923