Groentips & Groeninfo

Natuurplatform Helmond

 

 

 

Samenwerkingsverband van vijf Helmondse natuur verenigingen.

http://natuurplatformhelmond.nl/

Natuurplatform Helmond organiseert gezamenlijke activiteiten zoals markten en lezingen.

Klik hier om naar de agenda te gaan.

Natuurtuin de Robbert is een natuurgebied dat door vrijwilligers van de Stichting Natuurtuin Helmond wordt onderhouden. Het beheer is gericht op het terugbrengen van verloren kleinschalige landschappen in de Bundertjes in Helmond. Waarbij de bijbehorende flora en fauna bepalend zijn voor het onderhoud.

De KNNV is de vereniging voor veldbiologie, voor actieve natuurliefhebbers en -beschermers. Voor mensen die graag meer over de natuur, planten en dieren willen weten en ervan genieten. KNNV-leden organiseren natuurexcursies, inventarisaties, lezingen en cursussen en wandelen, fietsen en kamperen veel buiten. Want wat is er leuker dan samen met anderen de natuur te ontdekken?

Wij, dat zijn de leden van Imkersvereniging Helmond en omstreken. Onze vereniging heeft een open-kring karakter. Iedereen kan er lid van worden: imkers, natuurliefhebbers, biologen, groenten- en fruittelers, bloemkwekers en overige belangstellenden. De meeste van onze activiteiten in verenigingsverband spelen zich af in en rondom onze Bijenhal in de Warande te Helmond. Daarnaast oefenen de imkers onder ons hun hobby bijna allemaal uit op hun eigen bijenstand(en) in en rondom Helmond.

Het IVN Helmond is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. 

De vereniging organiseert activiteiten die ten doel hebben om de schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu.

Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Groei & Bloei (KMTP) is een landelijke vereniging waar groenliefhebbers en vakmensen elkaar vinden in het delen en uitdragen van groenbeleving en -kennis.

Groenkennis bevorderen, delen en uitdragen is het motto.

Dat proberen wij als afdeling Helmond te bereiken door activiteiten te organiseren.

meer

 

 

 

23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant