Diversen

Aanleg tuintje 1x1 meter op de Beatrixschool in Nieuwegein: locatie Wijkersloot

Tijdens de Nationale Tuinweek op 15 juni 2015 heb ik symbolisch een tuintje aangeboden aan de Beatrixschool. Ik had een grote tekening van het tuintje meegenomen die direct werd opgehangen  Donderdag 17 september heeft G&B afd. IJsselstein in samenwerking met de medewerkers: Bertram en Pim van onze adverteerder Jaap van Reeuwijk, het echte tuintje van 1x1 m. aangelegd. Er waren een aantal kleine overalls met de tekst van de Jaap van Reeuwijk erop. De kinderen die deze overall mochten dragen, gedroegen zich als echte tuiniers. We hadden een geweldig leuke ochtend met gelukkig droog weer. Toen we klaar waren, begon het te miezeren en eenmaal thuis brak de regen los. Het tuintje kreeg meteen voldoende water.

Alle klassen kwamen bij toerbeurt meehelpen en onder de perfecte begeleiding van Pim hebben alle kinderen een taak gehad. Hij wist de kinderen erg te boeien en enthousiast werd er gewerkt aan het tuintje. Ook al is het tuintje heel klein, het eindresultaat was fantastisch. Er moesten eerst 12 straattegels uit het speelplein gehaald worden. Daarna werden er gaten gegraven om het hekwerk te plaatsen, de grond die teveel was, werd afgevoerd met kruiwagens, hekwerken werden waterpas neergezet, tuinaarde erin en tot slot de planten er nog bij. Dit alles duurde toch wel ruim 3 uur. Aan het eind van de ochtend kwamen alle kinderen met de docenten naar buiten om te kijken naar het eindresultaat.

De leerkrachten waren allemaal erg enthousiast en de samenwerking was al die maanden voortreffelijk. We voelden ons erg welkom en op deze manier hopen we dat we de kinderen een beetje in contact gebracht hebben met het tuinieren. Nu maar hopen dat het tuintje door de kinderen met aandacht onderhouden wordt.

G&B afd. IJsselstein wil de school en het Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van dit onderdeel van de Nationale Tuinweek.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915