Activiteiten & Actueel

Wagenings G&B-lid ontvangt Jan Wolkersprijs 2015

Beste natuurboek van Louis M. Schoonhoven

Al eerder melden we dat het boek Niet zonder elkaar - bloemen en insecten van ons lid Louis M. Schoonhoven tot tweemaal toe was genomineerd voor de Jan Wolkersprijs 2015. Eerst stond het boek in juli op de longlist samengesteld uit vijftien titels. Later kwam zijn boek ook voor op de lijst met de laatste vijf kanshebbers. Zijn lezing over dit onderwerp op maandag 5 oktober jl. was goed bezocht. Afgelopen zondag werd bij het programma Vroege Vogels de prijs uitgereikt. Een prijs voor het beste Natuurboek. En de winnaar was ….inderdaad Louis M. Schoonhoven, emeritus-hoogleraar entomologie aan wat nu WUR heet. 

Gepassioneerde groene boeken

De Jan Wolkersprijs wordt uitgereikt aan de auteur van het beste Nederlandse natuurboek. Inmiddels al weer voor de derde keer. Vorig jaar won Remco Daalder met De gierzwaluw, in 2013 Simon van der Geest met Spinder. Juist in een land waar niet heel veel natuur meer is, maar dat wel een grote culturele traditie en verbondenheid heeft met de natuur is behoefte aan gepassioneerde groene boeken.” De naam Jan Wolkerprijs geeft bovendien aan dat humor en wat dwarsigheid kunnen meewegen in de beoordeling.

De Italiaanse chauffeuse

Tot de genomineerde boeken op de shortlist behoorden ook de Basisgids grassen van Arie van den Bremer, De Italiaanse chauffeuse (e-book) van Hans Dorrestijn, Larven van libellen van Christophe Brochard & Ewoud van der Ploeg en Wildernis, woongebied en wingewest (e-book) van Louwrens Haquebord.

Tekst: Leslie Leijenhorst

19 oktober 2015

 

 

meer
Hepatica nobilis
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923