Activiteiten & Actueel

Bloemschikcursus 2015 - 2016

arte povera
waterval

Les 9  (laatste les)

20 april

 

'Arte Povera' en 'Watervalschikking'

 

 

Bij deze schikking maken we gebruik recycling zodat een verrassende ondergrond ontstaat.

Het onderwerp Arte Povera is te herleiden naar de kunst in al zijn eenvoud en men maakt hierbij vaak gebruik van wegwerp materialen.

Als seizoenafsluiting kon je ook kiezen voor deze waterval schikking waarbij de bloemen en plantaardige materialen vanuit een kant als het ware uit een vaas of ondergrond 'vallen`  

Les 8

23 maart 2016

 

'Halve maanschikking'

 

De halve maan gevormd door omwikkelde takken of draad, bewerkt met bloemen en grassen die makkelijk 'meevormen'.  Voor de afwerking wordt blad gebruikt.   

 

 

 

Les 7

24 februari

 

Spiraalschikking

 

Bloemen en andere materialen 'mee laten lopen' in een spiraalvorm. Materiaal voor de spiraal is van dik aluminium draad, pitriet, of gewikkelde takken. Alles kan gecombineerd worden als de spiraal-vorm maar zichtbaar blijft en er voldoende ruimte en lucht is voor de bloemen.  Tip:
Om deze bloemen goed te kunnen vormen zet je ze zeker een dag niet in het water. Ze worden dan soepel en kunnen of via het steekschuim of via een buisje later weer water drinken als ze opnieuw zijn aangesneden.

 

 

Les 6

3 februari

 

'Creatief met bolletjes'


Als ondergrond werd gevarieerd materialen gebruikt zoals; plankjes, schalen, boomstamschijven, enz. Met gebruik van bv. halve kokosnoten/ Budahnuts, mos en (wilgen)takken werden de bolletjes bevestigd.

 

 

 

Les 5

13 januari 2016


'Het verplicht stuk'

Zie alle mooie resultaten in het fotoalbum

 

Les 4

16 december 2015

   

'Diverse kerst-
schikkingen'

 

In alle variaties die maar te bedenken zijn. Hierboven enkele foto’s van de gemaakte kerststukken. In het fotoalbum zijn alle foto's te bewonderen. Voor de beginners had Diny een vegetatieve schikking afgesproken met natuurlijk ook het thema Kerst erin verwerkt.

 

 

Les 3

25 november 2015.


'Sierlijke herfstschikking en zadenschilderij'


Als ondergrond een lange smalle fles of vaas. Hiertegen bevestigd stelen en/of takken. Opwerken met allerlei zaden vruchten en ranken. Denk aan Malis appeltjes, lampionnetjes, rozenbottels, clematispluizen, komkommervruchtjes, hop, enz. Het bevestigen kan met bindwire en draad of je gaat lijmen.
Van zaden en vruchten zijn bijzondere compositie te creëren. Met tempex als ondergrond is gemakkelijk te werken d.m.v. patronen, ritmes en lijnen een creatie te bedenken. Een vooraf bedacht patroon of lijnenspel gevuld met goed gedroogd materiaal om schimmelvorming voor te zijn. Gebrukte zaad(dozen) zijn beukennoot hoedjes, noten, leliezaaddozen, judaspenning, juffertje in het groen, maiskorrels, zonnebloempitten, papaver, enz. Het bevestigen gebeurt via hete lijm, koud lijm, of spelden. 

 

 

.
.

 

Les 2

21 oktober 2015

 

'Tafelwerk

Hoog en laag'

'Cadeauversiering'

 

Les 1

30 september 2015

 

'Een vleugje van Gogh'


Als je b.v. kiest om te werken met zonnebloemen bepaal vooraf welke schikking je gebruikt. Denk aan verticaal, parallel, horizontaal, vegetatief, decoratief, op groepen enz. Toon hierbij je eigen creativiteit en  bloemschikinzicht. Zie de resultaten.

Om het Van Gogh jaar af te sluiten kun je in deze schikking naar keuze je laten inspireren door Vincent van Gogh. Niet alleen de zonnebloemen maar ook de aardappeleters kunnen een bron van inspiratie zijn. Op de Z.N.K.B. dit voorjaar was er al veel van dit bloemwerk te bewonderen. Neem een kijk op deze site.

 

 

.
.

 

Inloopavond

9 september 2015

 

'Nazomeren'

meer

enkele resultaten ...

meer foto's in het fotoalbum

 

 

arte povera
waterval
spiraalschikking
creatief met bolletjes
verplicht stuk
kerstschikking
herfstschikking
tafelwerk
vleugje Van Gogh
inloopavond
14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923