Activiteiten & Actueel

Extra Excursie  naar De Groene Kathedraal

In Boskoop staat een groene kathedraal. Heel verrassend tussen de kwekerijen. De heer Zuhr wil ons daar op 26 oktober een rondleiding geven en vertellen over de collectie Partenocissus en Ampelopsis.

Behalve deze verzameling is de tuin parkachtig aangelegd en heel verrassend met wilde wingerd tegen betongaas aan groeiend in de vorm van een kathedraal. De verwachting is dat eind oktober de wilde wingerd (Parthenocissus) een mooie rode herfstkleur zal hebben en dus op zijn mooist is.

Excursies 2019

Yvonne organiseert de excursies. Ze heeft voor dit jaar vier interessante excursies voor ons geregeld. 

De excursies zijn wisselend van lengte, sommige duren een paar uur, anderen bijna de hele dag. Soms dichtbij, soms ver weg. We organiseren ook een carpool. Heb je geen vervoer, dan kun je met iemand meerijden. De kosten van de excursies en de carpoolregeling staan bij de excursie in de agenda. Een week voor de excursie krijg je een bericht met de autoindeling. 

De Tulperij

Op zaterdagmorgen 6 april brengen wij een bezoek aan kwekerij De Tulperij, waar wij meer te weten komen over het kweken van bloembollen. Rond deze tijd van het jaar staan de narcissen in bloei en misschien wat vroege tulpen. De rondleiding met uitleg over de bollenteelt duurt ongeveer een uur, waarbij er volop foto's mogen worden gemaakt tussen de bloeiende bloemen. Vervolgens krijgen we binnen in de plantenkas een prachtige film te zien over tulpen, narcissen en hyacinten.  

Morning Glory

Bij kwekerij Morning Glory in Aalsmeer worden niet alledaagse planten gekweekt. We bezoeken de kwekerij op 30 april. Er is een groot assortiment bijzondere eenjarigen, aparte vaste planten en kuipplanten. In totaal zijn er meer dan 3000 soorten aanwezig voor verkoop aan de particulier. De kwekerij is speciaal voor onze groep deze dag geopend, zodat er voor ons voldoende tijd zal zijn voor advies. 

Landschapstuin Vogelzicht

Wegens omstandigheden gaat de excursie naar deze tuin niet door. 

Kasteel Duivenvoorde

We maken een herfstwandeling door het park in oktober. Het park van kasteel Duivenvoorde is prachtig. De monumentale bomen zullen al wat herfstkleuren beginnen te vertonen. We zien paddenstoelen en kunnen ree├źn en eekhoorns spotten. We komen vogels tegen, wellicht de buizerd en het ijsvogeltje. We lunchen in het paviljoen.

meer
De Tulperij
Morning Glory
Landschapstuin Vogelzicht
Kasteel Duivenvoorde
23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant