Welkom bij Groei & Bloei Roden

De tweede digitale nieuwsbrief (November 2015) van Groei&Bloei Roden en omstreken is verschenen. Vier keer per jaar kunt u een nieuwsbrief verwachten, in september, november, januari en april. De leden waarvan we geen emailadres hebben, ontvangen alleen het jaarprogramma in september per post. We hopen dat iedereen die digitaal bereikbaar is, rechtsreeks of via anderen (kinderen, kleinkinderen, buren, enz.) zijn/haar emailadres aan ons doorgeeft (info@roden.groei.nl), zodat wij u volledig kunnen informeren.

De nieuwsbrieven worden binnenkort ook op onze website geplaatst www.roden.groei.nl.

Mocht de informatie in deze nieuwsbrief niet correct overkomen, dan vernemen wij dat graag van u. info@roden.groei.nl

Herfst

Kerstbloemschikken

Workshop kerstbloemschikken op 17 december

Bij voldoende deelname organiseren we dit jaar weer een kerstworkshop op donderdag 17 december. Gezellig met elkaar zelf een mooi bloemstuk maken voor de kerst. Kosten 25 euro inclusief materiaal, niet-leden G&B betalen 30 euro.

Plaats: het Trefpunt van De Vrije Tijd Tuinders aan de Westeresch in Roden (naast de brandweerkazerne). Aanvang 19.30 uur.

Aanmelden bij Gerda Fluks - gerda.fluks(at)gmail.com – tel. 0594-632195

De volgende foto is van een werkstuk, destijds gemaakt voor een tentoonstelling op Mensinghe en is niet een voorbeeld van het te maken bloemstuk.

Lezing januari 2016

Vergeten en nog onontdekte groente.

Lezing door Lambert Sijens van De Tuinen van Weldadigheid te Veenhuizen

Schorseneren en pastinaken zijn weer terug maar wie kent suikerwortel of Brave Hendrik? In de hoek van de vergeten groenten is nog veel meer te (her)ontdekken. En wat te denken van groenten uit andere landen. Palmkool en Chioggiabietjes veroveren Nederland maar er is nog veel meer. Overal ter wereld eet men groenten en heel veel daarvan kan ook hier groeien. Lambert Sijens van De Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen neemt u mee in het verleden en de toekomst. Op de Tuinen van Weldadigheid wordt de grootste collectie bijzondere groente van Noord-Nederland geteeld. Er is veel meer dan wat er in de supermarkt ligt!

Deze lezing vindt plaats op donderdag 14 januari 2016 in Het Wapen van Drenthe te Roden 20.00 uur

Tuinclubs

Tuinclubs van Groei&Bloei

Binnen onze afdeling zijn al jaren twee tuinclubs actief. De leden bezoeken tuinen om ideeën voor hun eigen tuin op te doen en/of voor de gezelligheid. Dit kunnen de tuinen van elkaar zijn of andere tuinen in de naaste of verre omgeving. De organisatie van zo’n tuinclub doen de leden zelf. Ze bepalen in onderling overleg welke tuinen ze willen zien en welke overige activiteiten worden georganiseerd.

Beide tuinclubs hebben ongeveer 20 leden. Dit betekent dat er voorlopig geen leden meer bij kunnen anders wordt de groep te groot om gezamenlijk een tuin te bezoeken.

Als er voldoende belangstelling bestaat, willen we een derde tuinclub helpen starten. Daarbij kan de ervaring die in de bestaande tuinclubs aanwezig is mogelijk van nut zijn. Leden van Groei&Bloei die zich bij deze derde tuinclub willen aansluiten kunnen zich melden bij Titia Snippe via haar mailadres tsnippe(at)xs4all.nl.

Meer informatie over de bestaande tuinclubs vind u op onze website onder het kopje Activiteiten & Actueel.

Zomerijver