Diversen

Terugblik op de Nationale Tuinweek 2014

In deze map zijn de terugblikken te vinden op de activiteiten van onze afdeling in de Nationale Tuinweek van 14 tot 21 juni 2014. In het fotoalbum kunt u foto's van alle activiteiten bekijken.

De eerste activiteit was het Rondje Ambacht op 13 en 14 juni, een combinatie van open tuinen en verkoop van brocante, groencreaties, kunst, sieraden, vintage en design, etc. in de wijk Vlaardingen Ambacht. Dita van Wieren schreef de terugblik.

Op zaterdag 14 juni was er Tuin- en Groenmarkt in het Beatrixpark in Schiedam. Hier werd de Nationale Tuinweek geopend door wethouder Partricia van Aaken. De terugblik werd geschreven door Ada de Vette.

Ook op 14 juni waren er open tuinen te bezoeken in Vlaardingen Holy: het Rondje Holy. Nel de Nooijer zorgde voor de terugblik.

Maandagavond 16 juni een Rondleiding door stadspark De Plantage, het oudste stadspark van Nederland. Huib Sneep gaf veel interessante informatie over het park, de vaste planten borders en de prachtige bomen. De terugblik is van Dita van Wieren.

Op woensdagavond was het tijd voor de Ecologische wandeling op en rondom volkstuincomplex Thurlede onder leiding van stadsecoloog Hans de Kruijf.

De laatste activiteit van deze Nationale Tuinweek in onze afdeling was de Workshop 'Verrassend Moestuinieren'. Deze werd gegeven in samenwerking met Eetbaar Schiedam in De Boshoek in Schiedam. Beginnende én al wat meer gevorderde moettuiniers konden hier iets leren en zelf aan de slag!

De terugblik op de laatste twee activiteiten werd geschreven door Ada de Vette.

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST