Activiteiten & Actueel

Op maandagavond 9 oktober kwamen 21 leden en introducees van Groei en Bloei Apeldoorn samen in de verkoopruimte van kwekerij Menkveld om onder leiding van Mart Nederhof alvast voorbereidingen te treffen voor een kleurig voorjaar 2018 op onze terrassen. De manden, kleurig, want voorzien van de Nederlandse driekleur, stonden klaar. Na een duidelijke uitleg van Mart gingen we aan het werk.

De firma Menkveld had een kar met prachtige aarde klaar gezet waarin je je als bloembol wel graag wilt wentelen! Na gaten geprikt te hebben in de plastic voering kwam eerst een laag aarde op de bodem. De onderste bollenlaag werd gevormd door de late bloeiers Allium en Camassia. Afgedekt door opeenvolgende lagen aarde volgden de botanische Tulpjes, Frittilaria’s, botanische Irissen en Crocussen. Ter bekroning van de mand plantten we zes bloeiende viooltjes zodat de mand nu al aantrekkelijk is.

 

Ook aantrekkelijk om op te liggen in de zon. Wat een lekker plekje voor mijn hoogbejaarde kat Banjo! Helaas kunnen viooltjes daar niet goed tegen. Nu wordt de mand bekroond door viooltjes met daartussen een flink aantal stokjes met een web van draden. Minder mooi, maar voorlopig afdoende. Als alles gaat zoals voorspeld kunnen we maandenlang genieten van een bloeiende mand met opeenvolgende bolgewassen!

 

 

Ineke van Diffelen

 

 

 

 

 

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver