Activiteiten & Actueel

Ledentuinbezoek in 2015

sortimentstuin Boskoop

Door Annelies Nieuwenhuizen Segaar

In 2015 hebben wij, heel ongebruikelijk, twee tuinen bezocht in april. Dat was allereerst de tuin van Yvonne Vellekoop. In deze tuin waren heel veel bollen te bewonderen. Verder is er een vijver met rotstuin, een hobbykas waarin Yvonne van alles opkweekt, o.a. groenten. Naast dit alles zijn er mooie borders met vaste planten, maar ook veel struiken met mooie bladcombinaties en vooral ook veel bomen, o.a. Liquidambar.

De volgende tuin die werd bezocht was de Harry van de Laar/Proeftuinen Holland in Boskoop. Het weer was schitterend, de tuinen zo mogelijk nog mooier. Hier waren veel nieuwigheden te bewonderen op dit enorme complex. De meeste indruk maakte toch wel de vele bloeiende Azalea's en Rhododendrons. Wat had dit bezoek ons veel te bieden.

De laatste tuin die wij bezochten was de tuin van Elly Nederpeld in Aarlanderveen in juni. Het regende die avond dat het goot, maar tussen de buien door hebben wij een interessante tuin bezocht. In de voortuin was goed nagedacht over de zichtlijnen. Het uitzicht in de achtertuin op de weilanden van Aarlanderveen is niet te overtreffen. Deze tuin heeft ondanks het vele omringende water, het perceel ligt op een eiland, 3 vijvers. Om verbinding te maken met het omringende landschap zijn er vele knotwilgen, maar ook borders met vaste planten.

Bekijk de foto's van de tuinen in het fotoalbum 2015

meer
Annelies en Ina
Annelies en Ina

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver