Activiteiten & Actueel

Bloembollen uit Zuid-Afrika door Peter Knippels

 

Lezing Bloembollen uit Zuid-Afrika door Peter Knippels op 1 juni 2016

 

Even voorstellen

Zo’n dertig jaar geleden ontstond bij Peter Knippels de voorliefde voor bloembollen. Nu heeft hij over dit onderwerp meer dan honderd artikelen in binnen- en buitenlandse tijdschriften en twee boeken (De Wereldbol, 2015 en Kweken van bollen in kamer of kas, 1999) gepubliceerd. Centraal staat de vertaalslag van de natuurlijke omstandigheden van exotische bollen naar Nederlandse condities. Peter heeft zich gespecialiseerd in Zuid-Afrikaanse bloembolgewassen, na ze meermaals in hun natuurlijke omgeving bestudeerd te hebben.

 

Inhoud lezing

In zijn lezing neemt Peter u mee naar zijn bezoeken aan de ‘bloembolhoofdstad’ Nieuwoudtville in het noordwesten en naar de kust bij Oost-Londen en de meer landinwaarts gelegen Karroo. Het zijn allemaal hot spots waar een keur aan bijzondere planten groeit. In zijn verhaal vertelt Peter niet alleen over de planten, maar ook over hun groeiomgeving en over de natuurbescherming. Verder zal hij de verbinding leggen naar het kweken van de planten in Nederland.

B oek De Wereldbol

Over bloembollen lijkt de afgelopen jaren alles wel gezegd te zijn maar dat is slechts schijn volgens Peter Knippels. Zijn verhalenbundel De Wereldbol is een intrigerende reis langs het kweken van gewassen en haar historische aspecten, met de nadruk op bloembollen uit Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.

 

Peter beschrijft naast het kweekproces met veel elan de invloed van natuurelementen en -bescherming, alsmede hoe bloembollen werden ontdekt, verzameld en van naam voorzien.

 

De Wereldbol is een inspirerende bundel van vijftig verhalen waarin bloembollen in een heel nieuw daglicht worden gezet.

 

Aanbieding leden Groei & Bloei

Tijdens de bijeenkomst is het boek te koop voor € 33, 75. Hiermee krijgt u een korting van € 5 op de winkelprijs. Het boek is te koop tegen contante betaling.

 

Meer informatie

Op www.bloembol.info staat meer informatie over het boek en over de hobby en interesses van Peter.

 

AANMELDEN is tegenwoordig verplicht, dat kan via de agenda, klik hier.