Diversen

Excursie naar een clematiskwekerij van Marco de Wit

Marco de Wit

Op een stralende zaterdag hebben 14 leden van Groei & Bloei een bezoek gebracht aan de clematiskwekerij van Marco de Wit, marco-dewit(at)het net.nl, in Boskoop.

Marco, zijn echtgenote en zijn ouders zijn hardwerkende telers met enthousiasme en liefde voor hun vak. Wij werden er met ongekende hartelijkheid ontvangen.

Het assortiment is er gigantisch en de aantallen van elke clematis ook.
Een aantal Groei & Bloeiers kon hun eigen verzameling uitbreiden met een aantal bijzonderheden zoals bijv. de witte "Winter Beauty", die in dec., jan. en feb. bloeit en de prachtig rood gespikkelde "Freckles" die haar bloemen toont in feb. en maart.

Heeft u geen clematis vingers laat dan de grootbloemige soorten links liggen en poot kleinbloemigen van de montana- , atragene en viticella groepen. Deze soorten zijn sterk en hebben weinig last van de beruchte verwelkingsziekte.

Een boek om te "hebben" het Clematis, inspiratiebron, keuzepallet en praktische handleiding van Charles Chesshire, ook te leen bij de bib in Nieuwegein (637.7)

En tenslotte???? wilt u meer foto's zien, klik dan op Opens external link in new windowfotoalbum. Volgend jaar verwachten we mooie foto's van iedereen, die is mee geweest, op de website!

Tineke van den Berg

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915