Diversen

Kersthappening in Brugge

De start van de dag liep tegen. Om 7.45 uur zouden we door Wim Willemsen opgehaald worden. Maar je hebt dagen dat het door weersomstandigheden tegenzit. Door kou en gladheid kilometers files door Nederland. Uiteindelijk arriveerde de bus van Wim om kwart over negen. Maar het wachten was de moeite waard! Wim kan een filevrije dag niet regelen maar de rest van de dag was perfect.  

In het Oud Sint-Janshospitaal in Brugge (België) werd van 21 t/m 30 november een Kerstevenement georganiseerd. Een uniek evenement in een unieke omgeving. Een evenement waar bekende internationale bloembinders, decorateurs èn scholieren hun kunnen en kunsten showden en ons lieten genieten waarbij het accent lag op de aankomende feestdagen.  

Het evenement was verdeeld in bepaalde thema's. Bij de entree waren feestelijke hoeden en petten. Er was een exclusieve tentoonstelling kerstkribben uit de hele wereld. Maar er stonden ook droomkerstbomen en kerst- en interieurdecoraties.  

Het idee om kerstkribben te verzamelen is geboren uit de interesse voor volkskunst in Latijns-Amerika waar de verzamelaar beroepshalve veel heeft rondgereisd. Op de Kersthappening waren 200 stuks uit deze privé-verzameling te bewonderen. De verzameling bevatte exemplaren van volkskunst, getekende kunstwerken uit vijf continenten en enkele antieke stukken uit de 18de en 19de eeuw. 

Tot slot was er nog tijd Brugge in te lopen. Een gezellige stad in winterse sfeer. Een mooie afsluiting van een leuke dag. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Er zijn tal van foto's gemaakt van dit fotogenieke gebeuren. Een aantal daarvan staan hieronder. U kunt de foto beter bekijken door op een kleine foto te klikken. De foto wordt dan vergroot.

Als u klikt op Opens external link in new windowfotoalbum ziet u nog meer foto's van deze Kersthappening in Brugge.

Naar boven

meer

 

ZIE OOK:

Terugblik 2012

Terugblik 2011

Terugblik 2010

Terugblik 2009

Terugblik 2008

Terugblik 2007

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915