Diversen

'Mooi moestuinieren op de Boshoeve'

Boerderijtuin 'De Boshoeve'

Op 14 januari hielden Dineke Logtenberg en Anke Pols van de Boschoeve in Wolfheze een dialezing over "Mooi moestuinnieren op de Boschoeve". Kwekerij / Tuin de Boshoeve ligt bij Arnhem en organiseert allerlei evenementen, zoals het sneeuwklokjesfeest op 19 t/m 21 februari 2009.

Op een oppervlakte van 1000 m² arme, droge zandgrond hebben deze dames een paradijs van een moestuin aangelegd uitgaande van de filosofie; eerst mooi dan nuttig. In een dergelijke moestuin horen groenten, bloemen, fruit en kruiden thuis. Om de grond niet uit te putten en ziektes te voorkomen wordt er wisselteelt toegepast

De moestuin van de Boshoeve

Aan de hand van prachtige dia's kregen we een kleurrijk beeld van de moestuin te zien. Er is gebruik gemaakt van rechte, betegelde paden en veel randplanten rondom de borders, zoals Helychrisum, Chinese allium, Lavendel en Alchemilla erythtropoda.  

Ieder seizoen heeft hier zijn charme:

  • In de wintermaanden vallen vooral de grote bleekpotten met zeekool en de vlechtwerken van wilgentenen op.
  • De hoofdrol is in het voorjaar is weggelegd voor de vele bollen, dan laten ook boerenkool en prei hun bloemen zien.
  • In de zomer is er een overdaad aan bloeiende groenten in allerlei kleuren, kruiden en bloemen, waaronder veel Afrikanen en  Dahlia’s.
  • Tot ver in de herfst zorgt dit voor een prachtig schouwspel.

Het schouwspel is waar het om draait in deze moestuin, de eetbaarheid van de groenten is ondergeschikt. De groenten worden dan ook zelden geoogst.

Oogst van de Boshoeve

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915