Activiteiten & Actueel

Lezing Combinatieteelt in de moestuin of eetbare siertuin

Op dinsdag 22 maart geeft Marie José Meertens om 20:00 uur een lezing over “Combinatieteelt in moestuin of eetbare siertuin". Iedereen is van harte welkom!

Marie José Meertens is een bevlogen (moes)tuinierster. Ze barst van de ervaring en heeft niet alleen groene vingers; ze beschikt ook over het talent om er boeiend over te kunnen vertellen. Haar lezing  sluit prima aan op de lezing die hovenierster Anthonetta van Bergehenegouwen onlangs in Boxtel hield en biedt concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Combinatieteelt is een methode van kweken waarbij je soorten naast elkaar, maar ook na elkaar plant om de teelt zo gunstig mogelijk te laten verlopen. Dit wordt vaak ingezet om niet bodemgebonden ziekten en plagen te voorkomen en te beheersen. Goed combineren maakt je tuin gezonder en mooier!

Planten beïnvloeden de bodem. Als het goed is werken bodemorganismen voor de plant. Planten hebben ook effect op elkaar en op bestuivers en belagers.

Wil je ook graag een mooie en gezonde moestuin of eetbare siertuin?

Deze lezing van Marie José Meertens behandelt de mechanismen die daar een rol in spelen. Goede en slechte combinaties komen voorbij. Kruiden spelen vaak een belangrijke rol bij het beheren van plaaginsecten.

  • Datum: dinsdag 22 maart 2015 om 20:00 uur
  • Locatie: de huiskamer van Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1 te Boxtel
  • Toegang: gratis

Naar boven