Diversen
Theetuin van Jacqueline van der Kloet

Tuinuitje naar Weesp succes

Het eerste korte tuinuitje mag een succes worden genoemd! Met 17 enthousiaste tuinliefhebbers hebben we de tuin van Jacqueline van de Kloet in Weesp bezocht. Het was prachtig weer; de zon kleurde de tulpen extra mooi op! En wat een bijzondere combinaties! En wie lette op de details ontdekte vele bijzondere kleurvariaties en bloemvormen. Ook de welbekende Rembrandt tulpen stonden er schitterend bij.

Wat voor velen een eyeopener was, was dat in deze tuin het speenkruid een prachtige ondergrond gaf onder de tulpen. Waar iedereen in het voorjaar dit onkruid probeert te bestrijden, mag het hier groeien en bloeien. De insecten als de honingbij genoten er zichtbaar van. En straks, als het is uitgebloeid, verdwijnt het gewoon onder de grond. Tja, wat voor de een onkruid is, is voor de ander een welkome aanvulling in de tuin.

Ook een gezellig tuinuitjes-ervaring beleven? Dat kan want op donderdag 2 juni vertrekken we weer om 13 uur vanaf de parkeerplaats aan de Heemradenlaan te IJsselstein naar Demen. De toegangsprijs bedraagt € 4,50. Dan brengen we een bezoek aan de Tuinen van Demen.

Daaropvolgende korte tuinuitjes:

  • woensdag 24 augustus Kwekerij Dependens in Bennekom
  • woensdag 28 september op paddenstoelentocht met Lex Kreffer in Mijendel, nabij Den Haag (Lex vraagt hiervoor een vergoeding van 80,-. Kosten worden onderling verdeeld)

Laat bij opgave weten of je eventueel wilt rijden (Celia Steegmann, 0621801966, c.c.steegmann(at)minez.nl.) Voor alle korte tuinuitjes geldt: reiskosten worden gedeeld met degene die bereid is te rijden à 0,20 cent per kilometer.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915