Groentips & Groeninfo

Japanse tuinen

De Japanse traditie in tuinen is uiteraard divers, maar in Europa kennen we vooral twee soorten: De traditionele tuin en de Zen tuin. Die laatste karakteriseert zicht vooral door het 'werk' in de tuin, zoals het meditatief harken. De traditionele tuin vereist ook zorg, vooral snoei en er is veel aandacht besteed aan het ontwerp vooraf.

Puur als ontspanning of als inspiratie wordt u hier een serie presentaties aangeboden waardoor u wellicht in de stemming komt om een Japans hoekje in uw tuin of op uw balkon in te richten. Op het balkon is bonsai mogelijk ook een idee ...

Om de presentaties te kunnen bekijken zijn de programma's Microsoft Powerpoint of Libre Office nodig.

Initiates file downloadJapanse tuinen 1
Initiates file downloadJapanse tuinen 2
Initiates file downloadJapanse tuinen 3
Initiates file downloadJapanse tuinen 4
Initiates file downloadJapanse tuinen 5

Alle presentaties zijn gratis en u mag ze gebruiken en verspreiden, geen copyright dus.

Bent u zo enthousiast dat u zelf wel een tuin wilt in deze sfeer, bedenk u dan goed. Een Belgische site is hier vrij open en eerlijk over. Het kost nogal wat ... Opens external link in new windowKlik hier.

De kenmerkende Japanse ornamenten zijn ook niet makkelijk te vinden. Zoek maar eens op Tsukubai of Ichodoro.

De mooiste Japanse tuin in Nederland kunt u bezoeken in het voorjaar of najaar in Den Haag in het park Clingendael. Voor meer informatie Opens external link in new windowkijk hier.

Dierenpark Amersfoort heeft een gezellig klein hoekje Japans ingericht. Een grote Japanse tuin vindt men verder in Hasselt (B).

meer

 

 

 

23
Aug
De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
23
Aug
voor t eerst parkieten aan mn plant