Diversen

Bezoek aan kwekerij Dependens

Op woensdag 24 augustus hebben we in het kader van korte tuinuitjes een bezoekje gebracht aan biologische kwekerij Dependens in Bennekom. Eerder dit jaar heeft eigenaar Jan Huibers een lezing over zijn nationale collectie vlinderstruiken gegeven.

Na een warm onthaal door Jan liepen we in de brandende zon door zijn vaste plantenbedden. Zijn idee om grote vaste planten direct uit de grond te verkopen leek geen succes: consumenten willen toch liever plantjes in potjes. Nu stekt, zaait en ent hij plantjes in kleinere potten en plaatst ze in zandbedden. Hierdoor krijgen de planten toch de kans om door te wortelen. Resultaat: alsnog sterke planten voor in de tuin.

Vervolgens kregen we een tour langs zijn nationale vlinderstruik collectie waarvan de meesten nog prachtig in bloei stonden. Ook mochten we een kijkje nemen in zijn kraamkamer: in een kas onder plastic staan duizenden stekjes van de buddleja bij meer dan 50 graden en onder extreme luchtvochtigheid. Eenmaal buiten viel de zomerse warmte van 30 graden heel erg mee!

Augustus en september zijn nog steeds uitstekende maanden om bij kwekerijen langs te gaan. Dus neem je tuin nog eens onder de loupe: waar zitten gaten, wat bevalt niet. En ga eens langs bij deze kwekerij!

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915