Bloemschikken De Meern

Groei&Bloei afdeling Utrecht organiseert onder begeleiding van Merel Dorsers elke eerste dinsdag van de maand (19.30) een bloemschikavond in De Meern.

Kijk voor een sfeerimpressie in ons fotoalbum.

Laan 1954, 47 De Meern

Elke 1e dinsdag van de maand om 19.30

Op 1 oktober beginnen we weer met bloemschikken.

Dinsdag 1 oktober

Het mooiste is als je een plaatje van een bruidsjurk neemt en je daar door laat inspireren. Het moet elkaar aanvullen. Bij een drukke, bewerkte jurk is het beter voor wat rustiger bloemen en verwerking te kiezen. Bij een rustige ogende jurk kunnen de bloemen frivoler, losser en wilder verwerkt zijn. Mooi strak is natuurlijk ook goed met het oog op de eenvoud die siert.

Een handgebonden bruidsboeket kan veel vormen hebben en veel of juist weinig bloemsoorten bevatten. Super strak of wild gebonden. Houd er rekening mee dat de bloemen houdbaar genoeg zijn om even zonder water te kunnen tijdens de ceremonie en het maken van de foto’s. Tussendoor kan het op water gezet worden dus alle stelen moeten lang genoeg zijn. Het boeket hoeft niet perse rond te zijn. Mag ook in de hoogte gaan of juist afhangende materialen hebben.

Er kan ook een frame gemaakt worden waar de bloemen tussen verwerkt kunnen worden.

Denk ook aan de afwerking van de stelen. Een lint of bijpassende stof maakt het geheel af. Parelspeldjes, lint en glitters kunnen het bruidsboeket ook extra sjeu geven.

Als je in Google handgebonden bruidsboeket typt komt er meer inspiratie in overvloed.

Dinsdag 5 november

Deze maand moeten de bloemen IN een bolvorm, ALS een bolvorm of OP een bolvorm verwerkt zijn.

De bol kan helemaal vol gestoken zijn met bloemen. Houd er rekening mee dat er veel bloemen in gaan. Het is wel de bedoeling dat de vorm strak rond/bol is.
De buitenkant van een bol kan bekleed worden met allerlei plantaardig en niet plantaardig materiaal denk aan; vers,- gedroogd of geprepareerd blad, kranten, papier, stof, lint, fietsenband, vilt, mos, schors.... zelf een bol maken kan ook door bijvoorbeeld een ballon met papier-maché of buigbaar blad te beplakken.
Niet plantaardig materialen, of materiaal dat indroogt zorgt voor een houdbaar stuk. Warme lijm uit een lijmpistool kan niet gebruikt worden op styropor.

Kijk naar een “spannende” ondergrond om de bol op te leggen.

Oasis €1 per blok
Op verzoek Oasis bol: 9cm € 1,60/ 12cm €3,45/ 16cm € 9,15/ 20cm € 13,50
Op verzoek Styropor bol:15cm € 1,95/ 20cm € 2,75/ 25cm €3,95/ 30cm €6,50/ 40cm €14,50 Graag vooraf aangeven.

Dinsdag 3 december

De kerstkriebels komen steeds meer los bij iedereen in deze periode. Het bloemstuk van deze maand moet dan ook de vorm van het typische kerstsymbool, een ster, hebben.

Je kan een houdbare variant maken door materiaal te kiezen dat indroogt of al droog is. Je kan werken zonder steekschuim of met bijvoorbeeld mos.
Je kan zelf een frame of ondergrond maken of een kant en klare gebruiken.
Je kan iets maken dat op de ster, in de ster, tussen de ster of aan de ster zit.

Je ster kan hanger, liggen of staan.
Met lampjes of zonder lampjes of kaars(jes)

De voorwaarde van deze maand is dat de stervorm glanst in alle aandacht.

Denk goed na over de combinatie van materialen, stevigheid bij het maken van een frame, waterdichtheid en houdbaarheid
Heb je materiaal nodig? Neem gerust contact met Merel op.

Dinsdag 4 februari

Dinsdag 3 maart

Dinsdag 7 april

Dinsdag 5 mei

Leden G&B: 12,50 euro per avond.

Niet-leden: 15 euro per avond.

Koffie en thee is inbegrepen.

Te betalen bij binnenkomst of op rekening van Groei & Bloei Utrecht NL75 INGB 0000 1388 35. Bij de omschrijving uw naam en datum van de workshop vermelden.Workshops bloemschikken

Vul dit formulier in op de website van Groei en Bloei Utrecht en meld je aan.

Het aantal deelnemers is maximaal 20 personen. Leden Groei & Bloei krijgen voorrang

Overige informatie

Aanwezig materiaal: krammen, draad, prikkers, tape etc. Plastic steekbuisjes en glazen buisjes zijn op de avond zelf te koop.

Zelf meenemen: Alle (plantaardige) materialen en de ondergrond. Eigen gereedschap gebruiken mag natuurlijk ook. Bijzonderheden: zelf meenemen snoeischaar, scherp mes, en bloemschikmateriaal.