Diversen

De Vlinderhof: een wandeling waard!

Op 28 september hebben we met een groep van 17 enthousiaste tuinliefhebbers de Vlinderhof in het Maximapark nabij Utrecht bezocht. Na een oversteek met het trekpontje en een kleine wandeling werden we ontvangen met koffie en thee door de enthousiaste vrijwilligers van De Vlinderhof, waaronder de vrouw van de initiatiefnemer Marc Kikkert. Een Vinex-bewoner met eerst een tegeltuin en nu het brein achter de vergroening van een onbestemd lapje grond in het Maximapark.

Marc Kikkert heeft met zijn groeiende liefde voor tuinieren en expansiedrift van De Vlinderhof een bijzondere tuin in de Binnenhof van het Maximapark gemaakt. Bijzonder omdat het ontworpen is door Piet Oudolf, waar Marc al langer fan van was, maar nog meer bijzonder omdat het gaat om een bewonersinitiatief.

De tuin is niet alleen ontworpen in samenspraak met de bewoners maar wordt ook door bewoners beheerd. In maart 2013 droeg de gemeente Utrecht ruim 5000 m2 parkgrond officieel over aan De Vlinderhof. Een tuin die in alle seizoenen mooi is om te bekijken maar vooral rond augustus, september en oktober knalt van de kleuren- en vormpracht. Gun uzelf eens een bezoek aan dit prachtige stukje tuincultuur nabij IJsselstein!

 

Meer foto's van de Vlinderhof vindt u Opens external link in new windowin het fotoalbum

En dit was alweer het laatste tuinuitje van dit jaar. Wie weet gaan we er volgend jaar mee door. Daarover leest u in de Tuinwijzers van 2017!

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915