Activiteiten & Actueel

Van de voorzitter,

Hoe is uw zomer verlopen? Ik bedoel natuurlijk uw zomer in de tuin?

Hoe het bij mij was? Het was vaak droog en winderig, mijn tuin heeft daar behoorlijk onder geleden. Ook heb ik nog nooit mijn zaai- en stekgoed zolang in de kas gehad. Dan was het te droog, dan te nat, dan te winderig. Of er werd te veel zon verwacht zodat het zaaigoed zou verbranden…., dahlia’s te laat gepoot, bessen niet gesnoeid…. Kortom ik lijk wel een boer die altijd wat te klagen heeft over het weer.

Uiteraard ligt het gewoon aan mijzelf, Ik wil te veel en plan te slecht. Vorig najaar en winter niet geruimd en gespit. Dat betekent dat ik te veel grond eerst moet ontginnen voor ik nieuwe planten kon zetten… en dat kost tijd. Daarom zijn sommige delen van de tuin mooi en andere versierd met te veel onkruid. Wat wel goed lukte zijn de kuipplanten. Brugmansia’s in wit, créme en rood, fuchsia’s, salvia’s, melati, hedychium (hydechium?), abutilon, prachtige volle iochroma, lantana’s in geel, oranje en rood en een paar planten waarvan ik de namen niet eens weet. ( En me de tijd niet gun om het op te zoeken natuurlijk).Uiteraard heb ik altijd tijd voor dingen die ik leuk vind. Ik bezocht in Granada in juni de tuinen van het Alhambra, prachtige “Moorse” tuinen. Het geurde heerlijk van de jasmijn die ze myrthe noemden, veel waterpartijen, heerlijke rozen en een mooie tuinarchitectuur. Met de afdeling Gorcum ging ik mee met enkele mini excursies o.a. naar de Festina Lenthe tuinen, een tuinreis naar België met bezoeken aan tuinen rond Antwerpen en een tuinfietstocht rond Waalwijk. Het is maar waar je voorrang aan geeft hé?

Onze afdeling heeft voor het nieuwe winterseizoen weer het nodige in petto. Eerst op 12 sept een lezing over de magie van tuinieren, dan de zaden en stekkenbeurs, dan ……, kortom u leest hierover weer het nodige in deze nieuwsbrief.

 

Ik wens u een mooi najaar en veel plezier in uw tuin. En….. ik neem mij voor in het najaar mijn tuin zo te prepareren dat ik volgend voorjaar mijn zaai- en stekgoed makkelijk en op tijd kan planten…..

Een hartelijke groet

Aart Bogerd, voorzitter ad interim.