Groentips & Groeninfo

Rabarberkoek van het bakblik

 

Ingrediënten:

*       600 gram rabarber

*       200 gram suiker

*       250 gram boter

*       1 pakje vanillesuiker

*       5 eieren

*       zout

*       400 gram bloem

*       1 pakje bakpoeder

*       80 gram suiker

*       1 tl kaneel

 

Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in circa 2 cm. grote stukken. Roer de zachte boter met de suiker en vanillesuiker tot een schuimig geheel. Voeg  achter elkaar de eieren toe en een beetje zout. Voeg de bloem bij het bakpoeder en meng het vervolgens door de botermassa. Leg bakpapier op een bakblik en verdeel het deeg erover heen. Leg de stukken rabarber erop. Meng 80 gram suiker met de kaneel en strooi dit over de koek heen. Bak de koek in de voorverwarmde oven bij 175° C in het midden van de oven ca 40 minuten. Eet smakelijkJ

Bron: www.groei.nl

 

Heeft u ook zo’n tip? Stuur het op!

meer
17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST