Op safari in Zuid-Afrika

Op ma. 23 jan. neemt Jan Blokland ons mee naar Drakensbergen en Lesotho in Zuid-Afrika. Een gebied dat bekend is om zijn mooie en ruige natuur en rijke flora en fauna.

In januari 2010 heeft Jan met een klein gezelschap een natuur- en cultuurreis gemaakt door het hooggebergte van Zuid-Afrika in Lesotho en de omgeving van de Natalse Drakensbergen. De reis werd begeleid door de bekende Zuid-Afrikaanse biologe Elsa Pooley.

Plaatselijk was het bezochte gebied zo ruig dat met 4-wieldrive auto’s gereden moest worden, zoals bij het beklimmen van de beroemde Sani-pas, de enige weg om vanuit het zuidwesten Lesotho binnen te komen.

Het gebied is zeer rijk aan dieren en planten met o.a. zomerbloeiende bolgewassen en zeldzame aardorchideeën in hun natuurlijke omgeving. Vooral in het bergkoninkrijk Lesotho, wat een van de armste landen van de wereld is, viel nog veel van de oude cultuur te proeven en vonden leuke ontmoetingen met de plaatselijke bevolking plaats.

De digitale presentatie start met een korte film waarmee een indruk wordt gegeven van de reis. Dan volgt een Diashow met prachtige (deels macro) foto’s van de rijke flora van het bezochte gebied. De presentatie wordt afgesloten met een korte film over de dieren die Jan Blokland tijdens de reis heeft ontmoet.

De presentatie wordt gegeven in het Polanencentrum, v. Polanenpark 105-107, en begint om 20.00 uur. Entree: leden gratis, niet leden € 2.00 en uw gratis kopje koffie/thee staat klaar.

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919