Diversen

Bestrijding Leliehaantje op Lelies en Fritillaria's:

Salie-eik extract (voor 1 liter)

Knip 100 gram echte Salie (Salvia officinale) klein en voeg hier 1 liter water aan toe. Neem twee lange twijgen van een eikenboom en verwijder de schil ervan. Voeg de schil aan het water met de salie toe. Kook het geheel zachtjes gedurende een 1/2 uur. Giet het preparaat af en vang het op. Spuit uw Lelies, Keizerskronen en Kivietsbloemen hiermee in. De Leliehaantjes zullen de planten links laten liggen. Herhaal de procedure als er weer Haantjes worden gesignaleerd.

Gebruik koffiedrap

Veel lelies houden van iets zure grond. Leliehaantjes kunnen niet tegen cafeïne (zenuwgif). In koffiedrap zit nog steeds een hoeveelheid cafeïne. Strooi daarom met enige regelmaat uw koffiedrap rondom uw lelies om de leliehaantjes het leven zuur te maken. 

Pyrethrum

Verschillende aanbieders van natuurlijke bestrijdingsmiddelen bieden onder hun eigen merknaam een extract van chrysanten aan met de actieve stof pyrethrum. Spuit dit product volgens de gebruiksaanwijzing en let erop dat bijen en hommels hiermee niet in contact komen. Als de kevers of larven van de bladeren eten gaan ze dood. Het schijnt daarnaast preventief te werken omdat de geur leliehaantjes lange tijd op afstand houdt.


meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST