Diversen

Nematoden

U kunt de taxuskever, die o.a. heuchera, sedum, saxifraga, bergenia en cyclamen kan aantasten kan op eenvoudige wijze bestreden worden met nematoden. Deze aaltjes zijn verkrijgbaar bij verschillende tuincentra of via internet te bestellen. Lees de beschrijving voor de juiste tijd van toepassen. Bij sterke aantasting jaarlijks herhalen.

Bio 1020

Bij ons op de kwekerij is een mix van potgrond met Bio 1020 (schimmel tegen larve taxuskever) verkrijgbaar. De sporen beschermen de planten gedurende een jaar tegen deze kever. Daarna jaarlijks een beetje verse potgrond met Bio 1020 toevoegen om aantasting te voorkomen.

Wegvangen kevers

Taxuskevers zijn redelijk “honkvast”. Ze lopen meestal niet ver om bij hun voedsel te komen. Vaak zitten ze meteen aan de voet van een aangetaste plant of bevinden ze zich onder de pot van een aangetaste plant. Kijk daarom eerst onder bladeren op de grond onder een aangetaste plant. Raap ze op en ga er even met uw volle gewicht op staan. Probeer zoveel mogelijk kevers te vangen, omdat nagenoeg alle kevers vrouwtjes zijn en zonder te paren enkele honderden eitjes kunnen leggen! Het is erg handig om korte , gegroefde vlonderplankjes tussen de planten te leggen. De kevers zitten met grote voorliefde tussen de groeven. Door dagelijks te controleren kunnen de kevers weggevangen worden.


meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST