Diversen

Bezoek sneeuwklokjestuin in Bosch en Duin

Het uitje van woensdagmiddag d.d. 1 maart 2017

Om 13.00 uur vertrokken we met 7 personen (waaronder 2 mannen) naar de tuin in Bosch en Duin. De weergoden waren ons goed gezind. Het bleef droog en de temperatuur was heerlijk.

Bij aankomst werden we ontvangen met thee/koffie en taart met appels uit eigen tuin. We zagen een prachtige voorjaarstuin met overal de sneeuwklokjes, cyclamen, primula’s en Hepatica nobilis ( leverbloempje ) bloeien. In het midden van de oprit was zelfs een klein paadje met alleen maar sneeuwklokjes. Door zijn volwassenheid was deze tuin schitterend om te zien. Met een aanwijsstok werden alle bloemetjes benoemd en hun jarenlange ervaring met de tuin maakte het geheel tot een zeer inspirerend geheel. Frida en Karel Waasdorp zijn enorme experts op het gebied van alle lentebloeiende gewassen en al de andere dingen bv. de vogelsoorten in de tuin. We werden op vakkundige wijze rondgeleid in een tuin die vol stond met niet alledaags voorkomende gewassen. Hoe kan het ook anders met een tuin van 2 biologen die bezig zijn met het volgen en bekijken van de natuur in al zijn facetten.

Kortom weer een geslaagd woensdagmiddag uitje. Volgt u de Tuinwijzer waar de komende tuinuitjes genoemd worden. Het zijn altijd adressen in de buurt en we rijden met eigen auto’s. Als u er deze keer niet bij kon zijn, ga dan de volgende uitjes mee. Ook niet leden kunnen mee gaan.

Naar boven

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915