Activiteiten & Actueel

Natuur in de tuin en het belang van de natuurlijke kringloop

Tuinspecialist Geral Overbeek is al ruim 30 jaar actief bezig met vormgeving, beplantingsleer en onderhoud. Zijn credo is: hoe natuurlijker de tuin kan functioneren , hoe beter de beplanting kan groeien en bloeien. Een voorbeeld is de voedselkringloop waarbij de plant zijn bladeren, bloemen en vruchten opbouwt met water en bouwstoffen uit de bodem, waarna de verteringsproducten van de plant het bodemleven weer voeden. Met voorbeelden wordt aangegeven hoe het bodemleven verbeterd kan worden. Schimmels, bacteriën en bodemdieren spelen hierin een belangrijke rol en composteren is in dit proces een belangrijke activiteit.

Ook gaat Geral in op het thema plantenkeuze; de juiste plant op de juiste plek, gelet op duurzaamheid en onderhoud.

Deze inspiratielezing verschaft de tuinliefhebber nieuwe inzichten over het functioneren van de tuin zowel boven- als ondergronds. Hij geeft handige, direct toepasbare tips en waar je veel plezier aan beleeft, ondersteund met foto-en filmbeelden.

Datum: maandag 20 maart, aanvang 20.00 uur, einde ca. 22.15 uur.

Voorafgaand aan de lezing is er om 19.30 uur de jaarlijkse algemene ledenvergadering, met presentatie van de jaarverslagen en de planning voor dit jaar.

Locatie: Polanencentrum, van Polanenpark 105.

Toegang: leden gratis, niet leden € 2.00; koffie/thee/frisdrankje: gratis.

 

 

meer

 

 

 

11
Sep
TOMATENOOGST
08
Sep
Zomerijver