Presentatie Hub Driessen- boeketten uit de border

Op maandag 5 februari 2018 zal de heer Hub Driessen een presentatie geven met als onderwerp: Boeketten uit de border.

Boeketten uit de border

Wij mensen hebben de neiging om planten te beoordelen naar hun nut voor ons en ze dan in hokjes in te delen. (B.v.: kruiden; rotsplanten; schaduwplanten; borderplanten; snijbloemen enz. enz..)

Veel planten blijken echter voor meerdere doeleinden geschikt. Zo zijn er bijvoorbeeld mooie borderplanten die ook heel geschikt zijn voor de vaas. Ook zijn er specifieke snijbloemen die erg goed in de border te

gebruiken zijn.  Deze lezing gaat over de beste borderplanten die tevens goede snijbloemen leveren

Bij het samenstellen van de lezing ben ik uitgegaan van twee gezichtspunten:

-1-   de Snijbloemen en  -2- de Borderplanten en van daaruit naar elkaar toegewerkt.

Er wordt ingegaan op:

·         de behandeling van borderplanten in de tuin.

·         de  algemene behandeling van  snijbloemen.

·         Tevens wordt er bij het getoonde assortiment dieper ingegaan op de specifieke eisen van die plant voor de border en voor de vaas. Er zitten veel onbekende “Verrassingen” bij.

Ook zal de jaarvergadering van Groei & Bloei op deze avond plaats vinden.

Het jaarverslag zal op de avond zelf worden uitgedeeld. Wanneer u deze vooraf in wilt zien kunt u deze aanvragen bij de penningmeester Jetse Kelder.

U bent van harte welkom om 20.00 uur in De Boerhoorn, Hoofdstraat 133 te Dalerveen.

De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Entree leden: gratis.

Entree niet-leden: €3,--.

In de pauze zal er een verloting worden gehouden.

Consumpties zijn voor eigen rekening.

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919