Presentatie Dhr. Borgonje- Botanische en particuliere tuinen in Duitsland

Op maandag 5 maart 2018 zal de heer Geert Borgonje een presentatie geven over Beroemde botanische en particuliere tuinen in Duitsland.

Beroemde Botanische en Particuliere tuinen in Duitsland.

Duitsland kent vele botanische tuinen  die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Vaak met een eigen karakter en Nationale collecties van bepaalde geslachten van kruidachtige en houtige gewassen. Ook zijn er meestal tropische kassen aanwezig met bepaalde planten soorten als Orchideeën, Cactussen en Tropische plantensoorten voor sier en gebruik. We bezoeken de prachtige Barok tuinen van Herrenhausen in Hannover en in Berggarten met zijn vele tropische kassen en thema tuinen zoals vele vaste planten borders. Park der Garten in Bad Zwischenahn met zijn 90 modeltuinen. Botanische tuinen in Bonn en Keulen. Europa’s grootste Rosarium in Sangerhausen met 8.500 verschillende soorten rozen. In het Nationaal Park Hoch Harz een rotstuin met bergflora op 1140 meter hoogte waar men met een stoomtrein naar toe kan. We bezoeken ook particuliere tuinen in Borken-Weseke, Hilden en Wernigerode.

U bent van harte welkom om 20.00 uur in De Boerhoorn, Hoofdstraat 133 te Dalerveen.

De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Entree leden: gratis.

Entree niet-leden: €3,--.

In de pauze zal er een verloting worden gehouden.

Consumpties zijn voor eigen rekening.

Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919