Groentips & Groeninfo

Joke Schreuder-Borkent: Ervaringen met een WORMENTOREN, Aflevering 1

Een WORMENTOREN…  Hoe gaat dat in de praktijk/ en werkt het ook echt?

Enthousiast  na het inspirerende  verhaal van Madelon Oostwoud tijdens Tuinplezier 2017 heb ik mij eind maart 2017 een wormentoren aangeschaft. Hij arriveerde op een vrijdag  in een grote doos. Het in elkaar zetten was (zelfs voor mij) een makkie. De levende bewoners - de wormen - zaten er nog niet bij, deze werden na het weekend apart afgeleverd. Dat gaf me de tijd om rustig de gebruiksaanwijzing te lezen, een schaduwhoekje in de tuin te zoeken, 500 gram kranten door de versnipperaar te halen, dit vochtig te maken en alvast te vermengen met de bijgeleverde kokosvezel. Het keukenafval  van het weekend wordt klein gesneden toegevoegd aan de eerste bak en afgedekt door een mengsel van kokosvezel en natte snippers.  In ‘blijde verwachting‘ dus....

Op dinsdag arriveerden mijn nieuwe huisdieren, zorgvuldig verpakt zodat ze het gedurende een aantal dagen zouden kunnen overleven.  Maar dat was helemaal niet nodig, want ze konden gelijk hun nieuwe huisvesting cq voedselberg betrekken.

De eerste dagen keek ik iedere dag wel even: leefden ze nog, voelden ze zich wel senang? Nou…dat was de vraag, want die eerste dagen deden ze verwoede pogingen om uit de bak te komen (lukt niet, ze bleven steken op de rand en onderkant van het deksel). Gelukkig waarschuwt de gebruiks-aanwijzing  daarvoor en geeft het advies: heb geduld, nu even geen nieuw keukenafval toevoegen, laat ze even wennen aan hun nieuwe omgeving!                                                                                                          

Wordt vervolgd!

meer

Voor Groei&Bloei Tuininspiratie  Opens external link in new windowKlik Hier

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923