Eendaagse tuinenreis naar de omgeving van Kleef

In de tuin van Manfred Lucenz en Klaus Bender

De ééndaagse busreis voert dit jaar op zaterdag 10 juni naar Duitsland, net over de grens bij Kleef. Om 8:30 uur vertrekt de bus vanaf de parkeerplaats van het Liduina Ziekenhuis aan de Liduinahof in Boxtel. Je bezoekt de volgende prachtige tuinen en op de terugreis een mooie kwekerij:

De tuin van Elisabeth Imig-Gerold in Bedburg-Hau (www.imig-gerold.de)

Deze uitbundige en romantische 40 jaar oude tuin wordt door moeder en dochter onderhouden en constant geactualiseerd. De tuin biedt een keur aan uiteenlopende planten voor elk seizoen, afgewisseld met zitjes en mooie romantische rozen. Onder het motto “Alles frisch von dem Garten auf den Tisch” beheren ze ook een soortenrijke moestuin.

De tuin van de Lindenhof, een historisch gasthuis in Kranenburg-Mehr (www.lindenhof-niederrhein.de)

De Lindenhof ligt aan de Via Romana, van oudsher een bekende doorgangsroute tussen Kleve en Nijmegen. De Engelse tuin rond het oude gasthuis is ongeveer 1 hectare groot. Je herkent hierin nog steeds de hand van de beroemde tuinboekenauteur Jürgen Dahl die hier woonde en de tuin met zorg heeft aangelegd. De perfecte locatie voor een heerlijke lunch.

De tuin van Manfred Lucenz en Klaus Bender in Bedburg-Hau (www.lucenz-bender.de)

De tuineigenaren hebben zich bij de aanleg van hun kleurrijke tuin laten inspireren tijdens hun buitenlandse tuinreizen. In 23 jaar tijd hebben ze met veel geduld en volharding een waar paradijs geschapen met een oppervlakte van ruim 4.000 m2. De voortdurende afwisseling van kleuren in de beplanting vormen de rode draad in deze privé-tuin, die dan ook in diverse tuinboeken en tijdschriften staat afgebeeld.

De kwekerij van Marcel de Wagt in Ven-Zelderheide (www.opvallendeplanten.nl)

Op de terugweg ligt tussen Gennep en Grünewald nog een bijzondere kwekerij op onze route. Hier worden ruim 800 niet alledaagse vaste planten op ambachtelijke wijze gekweekt. Een mooie gelegenheid om nog een paar open plekjes in de eigen tuin op te vullen.

Rond 18:15 uur arriveert de bus weer in Boxtel.

Praktische informatie

Je kunt je voor dit gezellige uitstapje aanmelden bij de organisatoren Paul en Leni Simons. Stuur daarvoor een mail naar Paul Simons of bel 0411-673968.

De kosten bedragen € 50,00 voor leden en € 55,00 voor niet-leden. In de prijs zijn inbegrepen: busvervoer, entreebewijzen voor de tuinen, koffie/thee en lunch in De Lindenhof in Kranenburg-Mehr.

Na betaling op rekeningnummer NL24 RABO 0108 8611 71 van KMTP Afdeling Boxtel onder vermelding van "eendaagse busreis 10 juni" volgt definitieve inschrijving.

Zomerijver