Tuinenreis naar Zuid-Duitsland van 30 juni tot en met 4 juli 2017

Na de mooie geslaagde herfstreis in 2016 naar Zuid-Engeland heeft Marie José Meertens voor de liefhebbers weer een boeiende tuinreis op stapel staan, deze keer naar het zuiden van Duitsland. Deze zomerreis duurt 4 dagen: van 30 juni tot en met 4 juli.

Het programma is heel gevarieerd en ook interessant voor cultuurliefhebbers. In totaal bezoek je de 6 beroemde tuinen en 2 privétuinen van leden van plaatselijke tuinverenigingen.

Reisprogramma

Vrijdag 30 juni

De bus vertrekt 's ochtends vroeg vanuit Boxtel, zodat we na aankomst in Frankfurt de Palmengarten kunnen bezoeken (www.palmengarten.de)

Zaterdag 1 juli

Je bezoekt vandaag het kasteel en de omliggende kasteeltuinen van Ludwigsburg bij Stuttgart (www.schloss-ludwigsburg.de) en de Zoölogisch-Botanischer Garten "Wilhelma" (www.wilhelma.de) in Stuttgart

Zondag 2 juli

Vandaag staat een bezoek aan een schitterende privétuin gepland en aan het Bloemeneiland Mainau in de Bodensee (ww.mainau.de)

Maandag 3 juli

Na het bezoek aan een tweede privétuin, verzorgt een stadsgids een rondleiding door de oude universiteitsstad Tübingen. Aansluitend staat de botanische tuin van de universiteit nog op het programma (www.botgarten.uni-tuebingen.de)

Klik hier voor een korte beschrijving van alle tuinen.

Praktische informatie

De reis wordt gemaakt in een luxe Comfort Class Touringcar met koffiebar en toilet aan boord. Je overnacht 4 nachten in het Best Western Plazahotel Stuttgart-Ditzingen op basis van half pension (logies met ontbijt en diner).

De kosten bedragen € 385,00 p.p. bij overnachting in een 2-persoonskamer (voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 75,00). De entreekosten voor de tuinen bedragen € 90,00 p.p. en zijn niet inbegrepen; deze dienen contant te worden voldaan in de bus op de eerste dag van de reis. Op deze manier valt de totale reissom een stuk voordeliger uit.

Zin gekregen in deze fantastische zomerreis? Stuur dan een mailtje aan Marie José Meertens of bel 073-5518620. Je kunt bij haar ook voor uitgebreidere informatie terecht.