Activiteiten & Actueel

Tuinontwerper Hans van Horssen over de "Dutch Wave"

Op 21 februari 2017 luisterde een volle zaal belangstellenden naar een zeer boeiende lezing van tuinontwerper Hans van Horssen uit Gorinchem.

Hans is gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen met een natuurlijk karakter. Daarbij is hij ook nog een begenadigd fotograaf, en nam hij ons aan de hand van een indrukwekkende fotopresentatie mee naar de natuur in zijn woonomgeving waar hij inspiratie opdoet voor zijn tuinontwerpen.

Dutch Wave

Zijn stijl sluit aan bij een stijl die ook wel de "Dutch Wave" wordt genoemd. Hierbij wordt de tuin in een dynamische, natuurlijke stijl beplant met diverse vaste planten en siergrassen die met hun verschillende bladvormen, bloeiwijzen en zaaddozen in elk seizoen decoratief zijn.

De Vlinderhof

Met deze insteek is de Vlinderhof in het Maximapark bij Leidsche Rijn in het voorjaar van 2014 aangelegd. De door Piet Oudolf ontworpen tuin werd met medewerking van een grote groep vrijwilligers aangelegd en sindsdien onderhouden. Hans was samen met een collega verantwoordelijk voor het bloembollenplan van de Vlinderhof en gaf met behulp van videobeelden uitgebreid uitleg over de werkwijze bij de aanplant. 

- tekst met dank aan Hans Wolsky -