Activiteiten & Actueel

Excursie naar de tuin van tuin MARIEKE NOLSEN

Op woensdagmiddag 23 augustus bezoeken we de tuin van Marieke Nolsen in Leusden. Aan de bosweg naar landgoed De Treek ligt deze jonge, maar al zeer geslaagde tuin bij een opvallende voormalige stal/hopschuur.

In 2002 zijn wij vanuit Twente in Leusden komen wonen en hebben de enigszins verwaarloosde tuin, met heel veel plezier opgeknapt. Bij het eigen ontwerp hebben wij gekozen voor een strakke indeling. Beukenhagen en buxussen bepalen de structuur en delen de tuin in 4 verschillende tuinkamers. De prachtige bloementuin van ongeveer 1000 m2, die is ingericht op de Ossenstal, is qua sfeer aangepast aan de karakteristieke woning, die behoort bij het Landgoed den Treek –Henschoten.

Naast het huis een terras met pergola en vanuit het keukenraam zicht op een wit-zachtgeel beplant gedeelte, de landgoedkleuren. In het voorjaar bloeien hier viburnums en in het najaar Aralia racemosa. Van hieruit bereikt men door een berkenpoortje  een grasveld met 6m diepe paarsrode border. Vóór onder mooie eikenbomen een pleintje met malusboompjes en Hydrangea paniculata “lime light”.

De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters. Ik houd van weelderige, transparante borders met een hele natuurlijke uitstraling. Als bloembindster vind ik het heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor een groot gedeelte uit bruikbare bloemen, bessen en groen voor het schikken van hele natuurlijke arrangementen met een eigentijdse tuinlook. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozebottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia’s in. In het Groei & Bloei tijdschrift van dec. 2014 heeft een artikel over deze tuin gestaan.

Entree: € 5,-- incl. rondleiding, koffie/thee/lekkernij.

Aanmelden vóór zondag 20 augustus bij Annie Frankannie.frank(at)gmail.com / 030-6870567.

Foto’s op www.mariekenolsen.nl.

Carpoolen: 
We gaan weer carpoolen (kosten worden hoofdelijk omgeslagen) en vertrekken om 13.00 uur van het parkeerterrein van sportpark Groenvliet aan de Heemradenlaan/IJsselstein.

Naar boven

meer
24
Jul
jong geluk
23
Jul
Volkstuin: regen