Activiteiten & Actueel

Dankwoord afscheid als Voorzitter 15 maart 2017

Op een vraag wie er weleens wat wilde doen voor G&B stak ik in 2001, net lid geworden, enthousiast mijn vinger op. Daarna raakte ik in een wervelwind verzeild. Ik werd meteen opgenomen in het bestuur en op 22 februari 2002 was ik als aspirant bestuurslid aanwezig op de eerste bestuursvergadering. Vanaf 19 maart dat jaar zat ik officieel in het bestuur en vanaf 22 november 2002 was ik ad interim voorzitter. Vanaf 20 maart 2003 was ik officieel voorzitter van G&B IJsselstein. 

In de jaren die volgden heb ik met ontzettend veel plezier met het bestuur van de afdeling IJsselstein samen gewerkt. Ik heb genoten van de bereidheid om samen een actieve afdeling te worden. We hebben met een enorme creativiteit dingen georganiseerd en bedacht voor onze leden. Het zou te ver voeren als ik er uitgebreid bij stil zou staan.

Nu vandaag, op de dag van de verkiezingen in de landelijke politiek die toch wel erg spannend zijn, ga ik mijn werk als voorzitter beëindigen. Niet omdat ik het zat ben maar omdat ik hoopte dat er een ander het werk van me voort zou zetten. Na 15 jaar zou het voor de afdeling goed zijn als er iemand met nieuwe ideeën het stokje van me over zou nemen. 

Ik wil iedereen bedanken voor het enorme vertrouwen dat ik van jullie gekregen heb. Jullie gaven me de kans om mijn ideeën, samen met de andere bestuursleden, zoveel mogelijk uit te werken. Jullie, als leden, waren enthousiaste mensen die genoten van de activiteiten waaraan jullie deelnamen: denk o.a. aan de vele succesvolle tuinreizen. Ik heb veel gezellige en leuke mensen ontmoet in deze 15 jaar en ook ik heb genoten van de activiteiten die we deden. Het werk dat ik niet alleen bij de afdeling maar ook in het Rayon en bij de landelijke vergadering deed, was een verrijking voor mezelf. Ik heb erg veel geleerd van het besturen als voorzitter. Zelf had ik nooit gedacht dat het me zoveel energie en geluk zou brengen. De vele bekenden die ik daar nu aan overhoud, maken mijn leven in de groenwereld er alleen maar leuker op.

Ik hoop van harte dat het ons alsnog lukt mensen te vinden die mee willen gaan doen met de werkzaamheden die G&B IJsselstein allemaal verricht. Mocht dat niet gaan lukken dan zullen we, als bestuur, ons terdege moeten gaan afvragen hoe en of we nu verder moeten gaan. Helaas zien we ontwikkelingen die het bestuur reden tot zorgen geven. Bij de laatste lezingen zien we weinig van onze trouwe leden komen. Allerlei ander activiteiten zoals het bloemschikken hebben we ook vaak moeten afzeggen vanwege te weinig belangstelling. Kortom: het bestuur maakt zich zorgen over het feit hoe de toekomst voor G&B IJsselstein eruit gaat zien? 

Toch wil ik iedereen nogmaals hartelijk danken voor jullie vertrouwen en ik hoop van harte, misschien tegen beter weten in, dat de vereniging weer een bloeiende vereniging zal worden!

Truus Peerdeman

meer

De Tuinwijzer!!!

Wilt u De Tuinwijzer digitaal doorbladeren? Dat kan!!

Klik hier

Onder in het scherm kunt u via een pijltje door De Tuinwijzer heen bladeren.

24
Jul
jong geluk
23
Jul
Volkstuin: regen