Tuinreis 2017: Op naar Noord – Holland!

Heeft u zich al opgegeven voor de tuinenreis op 14 juni 2017? Ja? Goed zo! Zo niet dan hopen we dat u het nog gauw doet. We zouden het leuk vinden weer met een volle bus op pad te gaan. Het zou voor ons erg fijn zijn als u dat vóór 25 mei doet. We kunnen dan aan de mensen van de tuinen die we bezoeken laten weten hoe groot de groep zal zijn.

Ons reisdoel is dit jaar naar Noord Holland. We vertrekken zoals gewoonlijk om 8 uur vanaf de parkeerplaats aan de Heemradenlaan te IJsselstein. We bezoeken de volgende tuinen:

De Murrenhof in Breukelenveen:

• De Murrenhof is een prachtige landschappelijke ingerichte tuin die goed in de natuurlijke omgeving van Breukeleveen past. Het land wordt omzoomd met idyllische slootjes. Bijzonder aan deze landschappelijk aangelegde tuin  is de aansluiting met het laagveengebied van Natuurmonumenten. Het einde van de tuin met trilveen ligt aan de Stille Plas van de Loodrechtse  plassen. Links van de oprit ligt een verfijnd samengestelde blauwe border en bij het huis ligt een kruidentuin.

De zinTuigentuiN in Heerhugowaard:

• Een tuin van 1 ha. Vanaf het terras bij een moderne jaren zeventig huis heeft u uitzicht op het grasveld, omringend  geboomte en een wal die de ‘secret garden‘ omgeeft, begroeid met o.a. hoge dennen en klimop. Langs een grote natuurlijke vijver bereikt men het door beukenhagen omgeven formele gedeelte met weelderige borders, doorsneden door graspaden, grenzend aan een wilde wei met duizenden orchideeën.

De Versicolor tuin in Lutjewinkel

• Deze tuin is van Marianne Greiner en Frans Meijer. Deels verscholen achter hagen ligt een idyllisch plantenparadijs waar met passie wordt getuinierd met kleur en planten. De vurige geel-oranje en rode border tegenover de groene, houten entree van het arbeidershuisje uit 1910 vormt een mooi contrast met de blauw-paarse border aan de voorkant van de sloot. Er is een cottage tuin, een Italiaanse vijvertuin, een blote voetenpad, en vlindertuin… kortom, een belevenis!

De tuin aan het Weeltje in Zwaagdijk

• Ontworpen door Piet Oudolf, zijn huis en tuin opgenomen in het omringende landschap van water met rietkragen. De natuurlijke beplanting zorgt voor een rustige en harmonieuze sfeer. Het ontwerp met de grassen zorgt dat de tuin geleidelijk in het landschap overgaat. Het kleurenpalet is typisch Oudolf: subtiel, niet monotoon of op kleur geschakeerd. Een natuurlijk einde aan een zeer waarschijnlijk bijzondere tuinendag!
De Murrenhof
De zinTuigentuiN
De Versicolor
Tuin aan het Weeltje

Tot slot gaan we dineren bij Lotje aan de haven van Volendam. Het diner excl. drankjes, de bus en entreegelden voor de tuinen, vaak met een kopje koffie of thee, zijn bij de prijssom ingegrepen. Als u speciale dieetwensen heeft, wilt u dat dan doorgeven aan Didi Voets (Voets.Didi(at)gmail.com). We gaan ervan uit dat we rond 20.00 uur weer terug zijn in IJsselstein.

Inschrijving geschiedt door betaling. Deelname aan deze reis is € 70,- voor leden en € 76,- voor niet leden. U kunt het geld overmaken en daarmee uw deelname vastleggen via rekeningnummer: NL69 RABO 0134 3608 85 t.n.v. KMTP IJsselstein. Helaas stond dit nummer fout in de vorige berichten. Wij willen u er nog aan herinneren dat u zelf voor uw lunch moet zorgen.

Graag zien we uw inschrijving tegemoet en we hopen dat we er een gezellige zonnige dag van gaan maken.