Lezing: DE MAGIE VAN TUINIEREN DOOR WIM PAUL VAN DER PLOEG

De lezing is een uitnodiging om door een andere bril naar tuinen en tuinieren te kijken. Een bril die niet alleen aandacht geeft aan verschillende tuinen in binnen- en buitenland, en prachtige bloemen en planten. Het laat je ook stilstaan bij vormgeving, sfeer, creativiteit en een filosofische benadering.

De tuin en het tuinieren als spiegel voor je leven.

Ook de praktische kant van tuinieren wordt belicht. Wat je hoort en ziet tijdens de lezing zal je vast ideeën brengen die je in je eigen tuin kan toepassen. Dat is het mooie van tuinieren. Er is meer mogelijk dan je op voorhand zou denken. Dynamiek is een constante factor van verandering in de tuin. Daardoor is er altijd iets dat je kan doen zodat je nog meer van je eigen tuin kan genieten.

Genieten van tuinieren in het hier en nu. Genieten is het doel. Tuinieren is het middel.

Het is een lezing met momenten voor actieve deelname door de aanwezigen.

Wanneer: donderdag 12 september

Locatie: “De Lockhorst”, Sportlaan 1, Sliedrecht