De vakkundige leiding van de Bloemschikcursus

Vooraf krijgt iedereen een mail met de info van materialen en benodigdheden. Ook zijn altijd voorbeelden in de les te zien en op de foto`s in de mail. Van september t/m april wordt er maandelijks hard en gezellig gewerkt met de meest uiteenlopende materialen die iedereen mee brengt. Het wijkgebouw De Balans is erg geschikt hiervoor. Na afloop worden alle stukken gefotografeerd en bij elkaar gezet om samen diverse bloemwerken te bespreken. We letten dan o.a. op de techniek en creativiteit en geven aanvullingen zodat we ook van elkaars werk kunnen leren. De resultaten zijn altijd erg versassend!

Wij gaan weer voor een fleurig, gezellig en creatief bloemschikseizoen en voor Lotte en mij geldt in ieder geval dat wij met veel enthousiasme de lessen zullen gaan verzorgen.

Een bloemengroet, Maria

=========================================================================

Lotte van den Bosch

Ten eerste vind ik het harstikke leuk dat ik me mag aansluiten bij de bloemschiklessen van Groei & Bloei Uden en Maria in deze leuke lessen mag ondersteunen.

Ik ben Lotte van den Bosch-van Dijck, geboren op 14 juli 1992 en getrouwd met Thomas van den Bosch. Wij wonen in Volkel. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de bloemistenopleiding 'Bloem en vormgeving' in Den Bosch. Ik heb daar met plezier niveau 2 en 3 behaald.

Bij mij aan huis en op locatie geef ik bloemschikworkshops onder de naam Flowersbylotte. Iedere maand heb ik een leuke workshop op de planning staan. Kijk voor informatie op mijn site www.flowersbylotte.nl. Op verschillende dagen werk ik ook bij Cor van Schie bloemen in Veghel. Hier leer ik iedere dag nog leuke dingen, die Maria en ik dan natuurlijk weer tijdens de bloemschikavonden kunnen doorvertellen.

Ik hoop samen met alle bloemschikkers heel veel leuke en creatieve bloemstukken te mogen maken!

Veel Liefs, Lotte

Informatie cursus 2019 - 2020

Vanwege de grote belangstelling zijn we sinds vorig seizoen gestart met twee groepen om iedereen voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven.

Er is een groep op woensdagavond en eentje op zaterdagochtend.

Locatie:
Wijkcentrum De Balans
Beatrixhof 470, 5401 CT Uden

woensdagavond:       19.30 - 22.00 uur
zaterdagochtend:     09.30 - 12.00 uur

kosten:   € 50,- (voor leden)
                 € 80,- (voor niet-leden)

opgave:  via de mail:
groeienbloeiuden(at)gmail.com

.

Als vanouds staan de bloemschikavonden ook dit seizoen 2019 - 2020 onder vakkundige leiding van Lotte van den Bosch en Maria Hoevenaars.
In iedere les wordt een bepaalde techniek of thema behandelt en men heeft dan de keuze uit twee soorten werkstukken.

De techniek of het thema wordt vooraf uitvoerig beschreven en besproken.
De cursisten brengen zelf bloemen, groen en overig materiaal mee.

Een week voor aanvang van elke les ontvangen alle cursisten per mail aanvullende informatie over het te maken bloemstuk. Denk aan bv. welke materialen kan ik gebruiken, uitleg over het thema, voorbeelden, e.d.

Door het jaar heen proberen we enkel mooie bloemschiktentoonstellingen of demonstraties te bezoeken. We gaan hier gezamenlijk naar toe en dit zijn vooral ook gezellige, mooie uitjes.

bloemschikken 2018-2019

ZOMERTEMPERATUUR in HERFST