Activiteiten & Actueel

Excursie tuin “De Wilgenhof” van Celia en Jeroen Steegmann

Op 23 augustus stond een excursie gepland naar de tuin van Marieke Nolsen in Leusden. In verband met familieomstandigheden kunnen wij de tuin niet bezoeken. Wij hebben Celia bereid gevonden haar tuin te bezoeken.

Excursie tuin “De Wilgenhof” te Polsbroek op 23 augustus.

In het polderlandschap van de Lopikerwaard bevindt zich deze weelderige belevingstuin omzoomd door wilgen en sloten. Ruim 10 jaar geleden ben ik begonnen met de aanleg van onze tuin, geïnspireerd door de prachtige planten die in deze omgeving van nature voorkomen. Op een smalle strook land in een landschap van waarden, weiden, wilgen, sloten, koeien en schapen ligt “De Wilgenhof” verscholen. Hier is met zachte hand en respect voor de natuur een voormalig boerenerf omgetoverd in een kleine lusthof. Een tuinbeleving die start met formele tuinvakken rond het huis en via een binnenhofje met oude wilg en houtoven leidt langs weelderige borders naar de rijke moestuin. Via het kippeneiland verdwijnt het zicht van de beleving in de polder zonder eind waar schapen grazen in groene weiden.

Ook runt Celia een tuinontwerpburo “De Groene Dame”. In een tijd waarin er veel van ons gevraagd wordt, fysiek en emotioneel, kan het leven in een groene omgeving bevrijdend en rustgevend werken, in de stad of op het platteland, met veel of weinig ruimte.

Entree: € 3,50 incl. koffie/thee/sap en iets lekkers.
Aanmelden vóór zondag 20 augustus bij Annie Frank. annie.frank@gmail.com / 030-6870567.  

CARPOOLEN - Voor de 2 tuinbezoeken van 23 augustus en 13 september geldt:
We gaan weer carpoolen (kosten worden hoofdelijk omgeslagen) en vertrekken om 13.00 uur van het parkeerterrein van sportpark Groenvliet aan de Heemradenlaan/IJsselstein.

Naar boven

meer
12
Oct
Van pad tot kegelbaan…
10
Oct
Met je neus in de boter