Diversen

Recepten lezing - 'Fruit uit eigen tuin verwerken'

De jam is te bereiden met elke gewenste hoeveelheid suiker en pectinepoeder (1 zakje/kg fruit). Geleipoeder van Van Gilse bevat conserveermiddel.
Marmello Jammakers bevatten geen conserveermiddel en zijn te koop in twee variaties. Een om te gebruiken met suiker: 50 gr- 800gram per kg fruit, een om te gebruiken zonder suiker of met suikervervangers naar keuze.

Met geleisuiker (1 kg geleisuiker /kg fruit) of  geleisuiker speciaal (500 gram /1250 gr fruit)  maak je ook heerlijke jams.


Goede vruchtencombinaties voor jam enz.: 

Aardbeien met rabarber, met rode bessen, met rode kruisbessen

Aardbeienjam met 10-20% rode bessensap   

4 vruchten: aardbeien, bessen kersen,frambozen in gelijke hoeveelheid 

Perzik met citroen ( sap van 2 citroenen per kg perziken) 

Perzik met framboos (gelijke hoeveelheden)

Frambozen met bessen, rood of wit (gelijke hoeveelheden) 

Kiwi met groene kruisbes (gelijke hoeveelheden)

Kiwi met sinaasappel (2 stuks uitgeperst met vruchtvlees per kilo kiwi) 

Bramen met bosbessen, frambozen en aardbeien (bosvruchtenjam)   

Ananas met citrusfruit 

Vijgen met frambozen ( ¼ deel frambozen)  

Rode kruisbessen en frambozen in gelijke delen


Voor meer informatie over de recepten klik hier >>

meer

 

 

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST