Lezing op 11 oktober over weelde van voorjaarsbloeiers

Een lezing van een echte kweker is al net zo bijzonder als de weinige echte biologische kweker. Bestaan ze nog: de echte kwekerijen? Wij hadden het geluk dat we een avond met spreker en eigenaar Hans Kramer van de Hessenhof konden plannen. Dit is al 1½ jaar geleden besproken. Maar dat dit soort lezingen in trek zijn, zagen we aan de enorme opkomst. Sinds tijden mochten we een groep van 32 personen verwelkomen. Dit doet ons als bestuur goed.

Mensen die bewust kiezen voor bijzondere planten gaan naar sprekers die zelfs alles vermeerderen met een grote moederplantentuin met biologisch gekweekte planten. Voor degenen die helaas die lezing moesten missen, kunnen nog tot 1 november op donderdag, vrijdag en zaterdag naar zijn kwekerij in Ede.

Hans hield een warm betoog voor planten die door hem gekweekt worden. Het zijn planten zonder stress die door en door beproefd zijn in de moederbedden. Zijn planten zijn in goeden doen en hebben alles in zich om langere tijd in uw tuin te floreren.

Het verhaal van Hans was doorspekt met levendige voorbeelden maar ook soms met felle opmerkingen naar de enorme kweekcentra waar het alleen draait om snelle verkoop. Hans speelt op zijn manier ook in op de vraag van de klant van nu. Ook hij organiseert informatie ochtenden en leermiddagen voor tuinclubs en andere groepen. Je kunt er ook cursussen volgen en rondleidingen afspreken.

Kortom een kweker die met veel enthousiasme bezig wil zijn met het kweken maar daarnaast ook inspeelt op de behoeften van de klanten. U kunt kijken op zijn website: www.hessenhof.nl.
Tot slot konden we allemaal een catalogus kopen voor € 2,- en daarin staat ongelooflijk veel informatie voor de echte plantenliefhebber.

Bloemendingetjes
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915