Kerstworkshop op woensdagavond 13 december 2017

Sinds 2014 geeft Corien Hoogenboom in haar eigen atelier aan Velderswegje 1 in Boxtel in het voor- en najaar bloemschikcursussen voor beginners en gevorderden.

Heb je altijd al eens willen proberen of bloemschikken iets voor jou is, dan is dit je kans!

Om meer mensen met deze leuke hobby kennis te laten maken is er op woensdagavond 13 december een speciale Kerstworkshop ingelast. Neem gezellig familie, een buur of vriend(in) mee om alvast samen in de Kerstsfeer te komen. Hieronder staat hoe je je kunt aanmelden.

Wat we gaan doen

Je kunt op deze Kerstworkshop een schaalschikking of een krans maken, maar je mag ook met een eigen idee aan de slag.

Voor oase, wikkeldraad, sierdraad en krammen wordt gezorgd. Het enige wat je zelf mee hoeft te nemen is: een scherp schilmesje, een snoeischaar, een draadtang, en natuurlijk wat groen en/of bloemen en kerstdecoratie.

Voor een schaalschikking kun je daarbij denken aan:

• In elk geval een mooie schaal, schotel of pot om je werkstuk op te maken
  • Decoratief groen zoals klimop, dennetakken, hulst, kussentjesmos of eucalyptus
  • Een mooie stronk, schors of siertakken zoals een dadeltak of safaritakken
  • Amaryllisbol, enkele rozen, besjes of rozenbottels
  • Een mooie kerstbal of andere kerstdecoratie

Neem niet te veel mee; met een Amaryllisbol, kussentjesmos en een mooie stronk, aangevuld met wat groen of bessentakken heb je al een prachtig kerststuk.

Voor een krans heb je het volgende nodig:

• Neem zelf een strokrans of een takkenkrans mee voor de basis!
  • Als je een krans voor buiten wilt maken neem je ook een emmer vol  groenmaterialen mee
  • Kerstversiering en/of een mooi kerstlint

Heb je een eigen idee voor het maken van een kerststuk, maar weet je niet zo goed welk materiaal en hoeveel materiaal je er bij nodig hebt? Mail je vraag dan vooraf naar Corien. Ze helpt je graag op weg.

• Wanneer: woensdagavond 13 december van 19.30 tot 22.00 uur
  • Waar: atelier van Corien Hoogenboom, Velderswegje 1, 5281 PA Boxtel
  • Route: via Oude Grintweg richting Oirschot, na café-restaurant 'De Schutskuil' eerste verharde weg rechts (=Mijlstraat) en dan na 700 m eerste zandweg rechts
  • Kosten: € 10,00 voor leden en € 13,00 voor niet-leden
  • Aanmelding: vóór 2 december bij Corien Hoogenboom, tel. 0411-678359 of corienhoogenboom64@gmail.com
  • Betaling: vooraf via overschrijving naar rekening NL24 RABO 0108 8611 71 t.n.v. penningmeester KMTP afdeling Boxtel o.v.v. Kerstworkshop 2017. Vergeet niet uw naam en adres door te geven!