Plantenruilbeurs najaar 2017

Op zaterdag 4 oktober is het tegen 11:00 uur plots een drukte van belang op het anders zo rustige Selissen in Boxtel. Automobilisten zoeken naarstig naar een parkeerplekje in de berm. Mensen stappen goedgemutst uit en achterkleppen worden geopend. Kratten en tassen waar planten uit steken, worden uitgeladen. Mensen spieken al een beetje bij anderen of ze iets van hun gading zien. Een kruiwagen wordt gedeeld om de kratten de tuin van Elly de Vries in te rijden. De route loopt langs een indrukwekkende vijver en prachtige borders. In de borders is de paarse monnikskap (Aconitum) prominent aanwezig, wat een mooi effect geeft tussen de siergrassen. Het pad gaat verder en via een poort komen we in een intiem en ommuurd deel van de tuin. Mensen zoeken daar een plekje en stallen hun waren uit.

Het is weer zover: de plantenruilbeurs najaar 2017 van Groei&Bloei afdeling Het Groene Woud kan beginnen!

Uitgebreid aanbod

Ruim 20 plantenliefhebbers hebben tal van plantensoorten en zaden meegenomen om te ruilen met andere liefhebbers. Leden van Groei&Bloei hebben vrienden meegenomen die ook dol zijn op tuinieren en zo een indruk krijgen wat de vereniging hen te bieden heeft. Er is een flink assortiment aan (bijzondere) vaste planten waaronder hosta, rodgersia, phlox, aster en guldenroede.

Planten en zaden worden druk uitgewisseld, maar ook pompoenen – zowel eetbare als sierpompoenen – en kruiden worden in de strijd geworpen als ruilmiddel.

Volop gezelligheid

Het blijft niet bij enthousiast uitruilen van planten. Ook wetenswaardigheden, tuintips, voorkeuren voor planten en tuintypen werden onderling druk besproken. Het is dan ook bijzonder gezellig en bovendien is het heerlijk om je liefhebberij te delen met andere fervente tuinliefhebbers.

Dankjewel Elly de Vries voor je gastvrijheid, waardoor deze geslaagde plantenruilbeurs ook dit jaar weer mogelijk was!

- tekst met dank aan Joost van Schijndel en foto's van Martine Beuken -

LET OP: De eerstvolgende plantenruilbeurs volgt al rap en zal in het voorjaar van 2018 worden gehouden. Blijf op de hoogte en abonneer je hier gratis op onze Nieuwsbrief.

Zomerijver