Herkennen winterkenmerken van houtige gewassen door Gerrit Gussinklo

Op maandag 7 januari 2019 zal Gerrit Gussinklo een actieve lezing geven met als thema:

Het herkennen van winterkenmerken van bomen en van blad-en naald verliezende heesters en coniferen  of kortweg  'Het herkennen van winterkenmerken van houtige gewassen'.   Een ideaal onderwerp voor de wintertijd op het moment dat keuzes van onderwerpen in deze periode beperkter  zijn.

Tijdens deze bijeenkomst ga ik eerst nog even in op de wetenschappelijke namen van planten . Tevens ook nog het verduidelijken van begrippen die nodig zijn bij het determineren  van de takken. Je kunt hier denken aan de vorm, de kleur en de stand van knoppen, takken met of zonder merg, geur en kleur van de takken etc.

Zowel zien, voelen als ruiken aan plantmateriaal is belangrijk om iets te kunnen herkennen.

Na de introductie is het de bedoeling dat deelnemers in groepjes gaan determineren aan de hand van stencils, fotomateriaal en een grote hoeveelheid takken die ik mee breng ,waarbij iedereen de nodige aanwijzingen krijgt van mij. Dit zijn steeds weer leerzame bijeenkomsten , waarbij iedereen op een speelse manier veel kennis kan opdoen en actief  betrokken is bij het onderwerp.  Tijdens dit onderwerp komen vaak in beperkte mate uiteraard, ook wel zaken aan de orde als het snoeien en de toepassing van de houtige gewassen in de tuin.

Het samen werken in groepen wordt daarnaast ook als heel positief ervaren en versterkt  daarmee de contacten onderling .

U bent van harte welkom om 20.00 uur in De Boerhoorn, Hoofdstraat 133 te Dalerveen.

De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Entree leden: gratis.

Entree niet-leden: €3,--.

In de pauze zal er een verloting worden gehouden.

Consumpties zijn voor eigen rekening.