Activiteiten & Actueel

Agapanthus door Piet Panthus

Piet Zonneveld alias Piet Panthus, is al 25 jaar dé specialist in Agapanthus.

In 2002 is Agapanthus by Piet Panthus gaan deelnemen aan tuinbeurzen, de aangewezen plek voor persoonlijk contact. Toch is er nog steeds behoefte aan duidelijkheid, de fabels steken steeds de kop weer op. Piet doet er alles aan om de juiste informatie te geven. Hij gaat op deze avond u alles vertellen over de Agapanthus en kunt u alle vragen stellen!

Bladhoudende en bladverliezende Agapanthus
Het grootste verschil zit eigenlijk in het type Agapanthus. Je hebt namelijk bladhoudende en bladverliezende soorten. Piet heeft zich gespecialiseerd in de bladverliezende soorten. Dit omdat deze 's winters de eerste graden vorst gemakkelijk kunnen opvangen. Bladhoudende soorten kunnen geen enkel graadje vorst verdragen en zijn dus eigenlijk niet zo geschikt voor ons klimaat. Ter ondersteuning heeft hij een zeer uitgebreide website die u van alle informatie voorziet, met de toepasselijke naam agapanthus.nl 

Nederlandse plantencollectie Agapanthus
De bollen van de grootbloemige Alliums verkoopt hij op een speciale manier, met de bloem nog aan de bol. Hij is de enige die een licentie heeft om het op deze manier te mogen doen en daar is  best trots op! Ook is hij trots dat hij collectiehouder is geworden van de Agapanthus. 

Aanmelden is verplicht en gaat via de agenda, klik hier.

Maar: De avond begint voor leden met de ALV om 19.30 uur.
Dit wordt een belangrijke avond om te kunnen stemmen over de statuten.
De statuten dateren al van lang geleden. Toen gingen de uitnodigingen voor de ALV per post.
Nu zijn de tijden verandert en het meeste gaat tegenwoordig per mail.
Wij willen graag weten hoe de leden hierover denken.
Dus het is van belang om uw mening te laten horen.

Voor een ieder begint de avond om 20.00 uur met de lezing!