Activiteiten & Actueel

Lezing door Arjan Schepers: Waarom groeit mijn plant niet?

Arjan Schepers, de spreker van deze avond, is eigenaar van een vaste planten kwekerij in Mariënheem (bij Raalte). Hij kweekt daar een bijzonder assortiment van alledaagse soorten en variëteiten, maar ook heel bijzondere. Hij vertelde welke planten hij kweekt en welke niet en legt uit waarom. Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur.


Een plant groeit en bloeit immers het best op een plek die zoveel mogelijk lijkt op haar natuurlijke standplaats. Dat is voor iedereen heel begrijpelijk en toch maken we regelmatig dezelfde fout: we kopen een prachtig bloeiende plant en thuis gaan we er een plekje voor zoeken. Eigenlijk zou dat andersom moeten: zoek de plant bij de plek die je hebt. De kans op succes is dan veel groter, de plant zal mooier bloeien.


Tijdens de lezing legde Arjen Schepers uit hoe hij planten indeelt op basis van hun natuurlijke standplaats en hoe dat helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting voor iedere plek. Natuurlijk liet hij ook beelden zien van interessante en nieuwe vaste planten en hij zal er een aantal meenemen voor verkoop.

tip:
Kijk ook even bij Groentips in de omgeving voor de folder van open tuinen in Salland. ook zijn kwekerij is op alle dagen open, dus u kunt er een leuke tuindag van maken. Hij heeft een mooie tuin met de moederplanten, dus u kunt meteen zien wat u koopt.

 

 

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST