Nationale Tuinweek 'De Levende Tuin'

De landelijke vereniging Groei & Bloei organiseert van 8 t/m 16 juni 2019 voor de 6e keer de Nationale Tuinweek.

Het thema van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek 2019 is De Levende Tuin. Het is een breed onderwerp, waar tal van leuke activiteiten bij te verzinnen zijn. In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom je eigen huis wordt het fijner en gezonder voor jezelf, kinderen en dieren.

Wat een beetje groen met mensen en dieren doet, is van onschatbare waarde. Groen geeft inspiratie, plezier en ontspanning. Groen is goed voor je gezondheid. Groen helpt ons tegen wateroverlast, groen zuivert de lucht. Groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Je kunt er zelfs van eten! En niet alleen wij, ook vogels, vlinders en egels vinden voedsel in het groen.

In deze week worden in heel Nederland 'groene' activiteiten georganiseerd. Van plantenmarkten tot workshops en van excursies tot fotowedstrijden. Deelname is voor de meeste activiteiten gratis, voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Ook Groei & Bloei afd. Roermond e.o. heeft verschillende, inspirerende initiatieven op touw gezet. Zo starten we

• op zaterdag 1 juni met een 1-daagse busreis naar de Watertuinen van Annevoie
  • op donderdag 13 juni met een avondexcursie naar de volks(kruiden)tuin van Ben en Rika Verhoef
  • we sluiten de tuinweek af met een OpenTuinenDag op zondag 16 juni. Nadere informatie over de te bezoeken tuinen volgt zo spoedig mogelijk.

De geur van succes - Blik op de Tuin no. 916
voor t eerst parkieten aan mn plant