Activiteiten & Actueel

Utrechtse première: Wij oogsten hier geluk.

De eigenzinnige Nederlanders doen waar ze goed in zijn, en geven hun eigen draai aan CSA. Dat zie je terug, het is een film geworden over aandeelhouders en zelfoogsten, stadslandbouw en cooperatie, toegang tot land en ons huidige voedselsysteem, en bovenal de passie waarmee deze boeren hun werk doen.

​ ​Voor iedereen die houdt van eerlijk, gezond en lokaal voedsel, en voor alle toekomstboeren die een CSA bedrijf willen starten: moge deze film je inspireren en aanmoedigen.

'Wij oogsten hier geluk (Harvesting Happiness)’. Dit is een documentaire van Jildou Friso over Community Supported Agriculture (CSA) in Nederland. CSA is een vorm van gemeenschapslandbouw, waarbij consumenten en boeren samen verantwoordelijk zijn voor het verbouwen van voedsel. Dat betekent delen in de opbrengsten, maar ook in de risico’s. En het betekent een vorm van landbouw die veel vriendelijker is voor de natuur!

De film met een speelduur van 35 minuten wordt ingeleid door Max Zevenbergen, landbouwspecialist van de NMU. Na de film is er een discussie over de mogelijkheden voor CSA in de provincie Utrecht, ook onder leiding van Max Zevenbergen.Meld u snel aan voor deze bijzondere avond!

Waar

Landgoed Oostbroek

Bunnikseweg 39

3732 HV De Bilt

Nederland

Wanneer

Dinsdagavond 30 oktober 19.30 t/m 21.00.

Kosten

Gratis

Aanmelding

Aanmelden kan via nmu.nl

meer

 

 

 

14
Oct
ZOMERTEMPERATUUR in HERFST
14
Oct
Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923